avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se poate anula o hotarare de divort?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se poate anula o hotarare de divort?

Astazi am avut al doilea termen in proces de divort cu minori. La primul termen judecatoarea ne-a intrebat daca suntem de acord cu divortul, ambii am zis ca da si ne-a comunicat ca ramane de dezbatut problema minorului. Astazi, la al doilea termen a ramas in pronuntare, desi eu am mai solicitat un termen, motivand ca as vrea sa mai depun ceva, dar nu s-a abrobat. Credeam, din ceea ce stiam despre procese, ca un divort dureaza mult, nu-mi inchipuiam ca deschidem gura de 2 ori si ne trezim divortati. Eu cred e destul de posibila o impacare, este si motivul pentru care am dorit sa mai obtin un termen. Amandoi am ajuns in situatia asta mai mult din orgolii, dar nu as vrea totusi sa ajungem la divort, mai ales ca e vorba si de un copil. Ce as putea sa fac pentru anularea divortului? Eu am calitate de parat, dar sunt sigur ca si sotia si-ar dori o impacare. Cum ar trebui procedat? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:31, 3 Aprilie 2013
Declarati apel chiar maine daca doriti sa va impacati.
Mergeti la sediul instantei cu o cerere de apel scrisa si o depuneti.
Multumesc mult! Care ar fi termenul limita in care putem sa declaram apel si cine dintre noi doi ar fi mai bine sa-l formuleze?
Termenul limita este de 30 de zile de la data la care primiti acasa hotararea instantei.
Apelul trebuie sa il declarati dvs. deoarece dvs. sunteti nemultumit de hotararea instantei.
Ar putea si ea sa declare apel dar ar fi bine sa nu va complicati...
Multumesc mult!
Daca ati fost ambii de acord cu divortul, hotararea va fi irevocabila pe divort, se vor putea ataca hotararea cu privire la alte cereri.
Va scrie si pe hotarare cand vi se va comunica acasa ce se poate ataca si cu ce si in cat timp.
Daca nu mai puteti reveni asupra hotararii de divort, va puteti recasatori dupa ce legalizati hotararea si va schimbati buletinul ( daca e cazul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare divort !!! bflorin24 bflorin24 Nu stiu daca titlul este corect exprimat dar ce ma intereseaza pe mine este urmatorul lucru: -pe data de 02.03.2011 am avut ultima infatisare in procesul de ... (vezi toată discuția)
Divort partaj albugheorghita albugheorghita daca divortu sa desfacut din cauza lui.........si el a fost de acord cu pensia de intretinere....ar mai putea acum sa faca contestatie la pensie???sau odata ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord marryy_lm marryy_lm Buna ziua, am urmatoarea intrebare: -- am cerut instantei de judecata impreuna cu sotul meu desfacerea casatoriei prin acord,indeplinind conditiile cerute ... (vezi toată discuția)