avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Procedura Prealabila
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Procedura Prealabila

Buna ziua,
Un prieten,a facut procedura prealabila pt.recuperarea taxei auto.A primit raspunsul de la AFP in 18 ian.2013.Nu a facut plangerea la Tribunal pana acum.
Mai poate inainta plangerea impotriva raspunsului AFP,la Tribunal ?
Sau,trebuie facuta alta procedura prealabila ?
Care ar fi solutia ideala in situatia data ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 21:53, 6 Aprilie 2013
Conform legii nr. 554 din 2004 privind contenciosul administrativ, art. 7 alin. 7, are termen 6 luni de la data când i s-a comunicat răspunsul la contestaţie.
Va multumesc. O zi buna.
Acum am observat:
In cuprinsul raspunsului AFP,se mentioneaza un ultim paragraf precum ca:
"Prezenta adresa nu constituie un act administrativ fiscal,in sensul art.41 din OG nr.92/2003,republicata,sau act administrativ de autoritate,in sensul art.1 alin.1 din Legea nr.554/2004 si nu este opozabila tertilor."
Oare,ce inseamna acest paragraf ? Ca nu poate fi folosit ca proba a parcurgerii procedurii prealabile ? Sau...?
Va multumesc.
Aveti aici un recurs in interesul legii cu privire la procedura prealabila [ link extern ] /
In consecinta,nu este obligatorie procedura prealabila ? Avand in vedere acest RIL admis ?

Alte discuții în legătură

Procedura prealabila restituire taxa poluare gigelas gigelas Buna seara, Va rog,sa-mi spuna si mie cineva,daca mai este nevoie de parcurgerea procedurii prealabile (cu AFP ) in cazul cererii de restituire a taxei de ... (vezi toată discuția)
Actiune restituire taxa poluare- cu sau fara procedura prealabila? gigelas gigelas Buna ziua, Va rog un raspuns clar si concret: Exista cineva care a facut o actiune in instanta de Contencios Administrativ,pentru restituirea taxei de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto jacquelline jacquelline In luna decembrie, inainte de a plati taxa auto, am actionat in judecata DGFP si Directia de Imatriculari auto pentru a-mi putea inmatricula autoturismul ... (vezi toată discuția)