avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ordonanta 50/2010 aplicare pt contractele mai vechi- ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ordonanta 50/2010 aplicare pt contractele mai vechi- comisioane

Buna ziua!!

As dori sa stiu daca in cazul unui credit incheiat in 2007 se aplica sau nu art.95 din OUG 50/2010.M-am adresat bancii si am primit raspunsul ca in cazul contractelor in curs de derulare nu se aplica Ordonanta.Ce este de facut deoarece acel contract contine o serie de comisioane abuzive.

Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:20, 3 Aprilie 2013
Cred ca doriti sa intrebati daca vi se aplica art. 35. din OG 50/2010, pentru ca art. 95 este foarte clar in a spune ca pentru un credit incheiat in 2007 nu se aplica prevederile art. 35 , care se refera ca comisioanele ce nu pot fi aplicate de catre banca.

Doar pe prevederile Legii 193/2000 v-ati putea intemeia o eventuala actiune in constatarea clauzelor abuzive.
Va multumesc pentru raspuns.Spuneti catre cine trebiue sa fac sesizarea (tribunal,banca sau ANPC).
Va multumesc!!
ANPC si/sau instanta de judecata.

Puteti incepe cu ANPC. Ei rezolva mai repede sesizarea. Daca sunteti nemultumit de masura luata de ei, faceti actiune in instanta pentru constatarea clauzelor abuzive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca nu respecta o sentinta definitiva si irevocabila soti soti Pe scurt in urma mai multor sesizari la OPC ca banca nu implementeaza corect OG 50/2010 ,( interzicea incasarea unui com.de risc, si banca l-a transformat ... (vezi toată discuția)
Comisioane bancare ada2014 ada2014 Buna ziua, sotul meu are un credit bancar si cred ca are comisioane abuzive.(a fost un comision de risc care a fost doar redenumit cand a fost scos inafara ... (vezi toată discuția)
Comision de risc paul_anita paul_anita As dori sa deschid proces impotriva bancii care refuza sa elimine in conformitate cu OG 50/2010 comisionul de risc din contractul de credit. Ce fel de actiune ... (vezi toată discuția)