As dori sa stiu daca in cazul unui credit incheiat in 2007 se aplica sau nu art.95 din OUG 50/2010.M-am adresat bancii si am primit raspunsul ca in cazul contractelor in curs de derulare nu se aplica Ordonanta.Ce este de facut deoarece acel contract contine o serie de comisioane abuzive.
Cred ca doriti sa intrebati daca vi se aplica art. 35. din OG 50/2010, pentru ca art. 95 este foarte clar in a spune ca pentru un credit incheiat in 2007 nu se aplica prevederile art. 35 , care se refera ca comisioanele ce nu pot fi aplicate de catre banca.
Doar pe prevederile Legii 193/2000 v-ati putea intemeia o eventuala actiune in constatarea clauzelor abuzive.
Puteti incepe cu ANPC. Ei rezolva mai repede sesizarea. Daca sunteti nemultumit de masura luata de ei, faceti actiune in instanta pentru constatarea clauzelor abuzive.
Comisioane bancare
ada2014
Buna ziua,
sotul meu are un credit bancar si cred ca are comisioane abuzive.(a fost un comision de risc care a fost doar redenumit cand a fost scos inafara ... (vezi toată discuția)
Comision de risc
paul_anita
As dori sa deschid proces impotriva bancii care refuza sa elimine in conformitate cu OG 50/2010 comisionul de risc din contractul de credit.
Ce fel de actiune ... (vezi toată discuția)