buna ziua.
Ma numesc Daniela Padure angajata la o firma de leasing de mai bine de 6 ani si am dat nastere unei fetite pe data de 27.08.2011 ulterior intrand in concediu de crestere copil pana la 2 ani pana in prezent si pana la data de 27.08.2013. intre timp firma de leasing si-a schimbat atat propietarul cat si denumirea, adica firma a fost vanduta cu tot cu angajati pe uni i-au pastrat iar pe alti i-au dat afara onorati conform clauzelor contractuale. acum intrebarea mea este: NoiI propietari sunt obligati sa ma primesca si in ce conditii? Tin sa precizez ca am fost informata de scimbarea denumiri societatii cat si adresei si CUI. Va multumesc!
1. Nu cumva c.i.m. al dvs a incetat fara sa stiti dvs?
2. Legea nr 202/2002, art.10 alin.7 : La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
3. Pentru a intelege de ce este obligat sa va reprimeasca inapoi la revenirea din CCC ar trebui sa se posteze un rezumat al teoriei generale a dreptului ...
Pe scurt , unui drept subiectiv aparţinând unei persoane îi corespunde, de regulă, o obligaţie corelativă a unui alt subiect de drept, adică a persoanei căreia i se pretinde să dea ceva ori să aibă o anumită conduită faţă de titularul dreptului subiectiv. Asadar, potrivit acestui principiu angajatorul este obligat sa va reprimeasca inapoi la revenirea din CCC.
Va multumesc mult de raspuns,
Iar ref, la CIM a fost suspendat pe o perioada de 2 ani. eu le-am mai cerut in acest timp adeverinta de sal pt med de familie si mi au dat su mentiunea ca am contractul suspendat incepand de la data 28.08.2011pana la data de 28.08.2013, iar contractul meu de munca este pe perioada nedeterminata. eu nu am semnat nici o demisie sau altceva de genu acesta. Inainte de a intra in concediu crestere copil am facut o cerere cu varianta aleasa 2 ani de stat acasa cu copilul.
Inca o data va multumesc de ajutorul acordat.
O zi buna in continuare va doresc.
am uitat sa intreb ceva... cate luni sunt obligati sa ma tina? am inteles de la ,,mica sefa,, pe acolo prin firma ca este vb doar de 6 luni. este adevarat?
va multumesc inca o data
Potrivit art.25 alin.3 din OUG nr.111/2010, angajatorului ii este interzis sa va concedieze pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC ... interpretarea este in sensul ca de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.
Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.
Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.