avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... NOUL SAU VECHIUL COD CIVIL
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

NOUL SAU VECHIUL COD CIVIL

Actiunea de partaj judiciar a fost introdusa pe data de 11.09.2012 .Acioneaza noil sau vechiul cod civil . Pot fi folosite elemente din ambele ??
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 10:15, 4 Aprilie 2013
Opereaza dispozitiile vechiului cod
multumesc
Codul civil a intrat in vigoare la 1oct 2011, dupa asta nou va judecati, pe asta nou v-ati intemeiat in drept si cererea.
Ce problema aveti? Poate nu exista nicio diferenta ca si continut.

(Noul cod de procedura civila a intrat in vigoare anul asta in 15 feb.)
Nu mai inteleg nimic . Este un partaj judiciar (iesure din indiviziune) indrodus la 11.09.2012 .
Daca actiunea a fost introdusa la 11.09.2012,pe cale de consecinta opereaza dispozitiile noului cod-intrat in vigoare la 01.11.2011

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar. legea aplicabila nalisoru nalisoru Am depus chemarea in judecata la data de 11.09.2012 . Se judeca pe vechiul sau noul cod ?Se pate face referire in cadrul procesului la ambele ? (vezi toată discuția)
Corespondenta art. 1169 in noul cod civil DAYANA_Only DAYANA_Only In primul rand doresc sa urez la multi ani tuturor si mii de urari de bine pentru toti cititorii acestui site /forum.! In al doilea rand doresc sa gasesc un ... (vezi toată discuția)
Decizie casata in parte sentinta recurata cu trimitere pentru rejudecare badila steluta badila steluta bunaziua! daca s-a admis recursul si s-a trimis cauza spre rejudecare actiunea fiind introdusa in 2012 dupa care cod civil se judeca? va multumesc (vezi toată discuția)