avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensie alimentara

buna ziua,
fostul meu sot nu a platit pensia de intretinere timp de 2 ani. Problema este ca eu sunt plecata in strainatate si este foarte dificil sa merg la politie din trei in trei luni pentru a depune plangere. Exista vreo cale legala prin care pot sa o impurtenicesc pe mama sa depuna plangerea de abondon de familie intrucat fiica mea este minora si legal nu poate ea face ea asta?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Laura Vilsan , Mediator 11:08, 4 Aprilie 2013
Neplata cu rea-credinta, timp de doua luni, a pensiei de întretinere stabilite pe cale judecatoreasca,este infractiune,prevazuta de art.305 Cod penal.Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.
Nu era necesar decat sa introduceti plangerea prealabila dupa 2 luni de la neplata pensiei de intretinere.
Daca dvs.nu puteti trimite plangerea,puteti sa va exercitati dreptul procedural prin reprezentant.
Ii faceti mamei dvs.o procura la notar prin care o imputerniciti sa va reprezinte in acest demers.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa astept doua luni? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Dupa 4 ani scursi de cand instanta mi-a incredintat copilul,celalalt parinte,a binevoit abia luna trecuta sub amenintarea plangerii pentru abandon familial ... (vezi toată discuția)
Proces pensie alimentara mihaliscenco mihaliscenco Buna! Am o nelamurire, daca nu stiu suma care reprezinta pensia alimentara neplatita pot deschide proces impotriva fostului sot? Multumesc! (vezi toată discuția)
Neplata pensiei de intretinere nixnix nixnix buna seara cate luni de neplata a pens alim trebuie sa treaca pt a depune plangere ,tin sa amintesc ca ultima luna de plata a fost aprilie 2012 ,divortul sa ... (vezi toată discuția)