avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit platit de veterani
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit platit de veterani

Buna seara! In cazul veteranilor de razboi trebuie platit impozit pe locuinta si pentru terenuri agricole? Pana acum bunicul meu nu trebuia sa plateasca. S-a schimbat legislatia sau cei de la primarie au gresit?
Daca se poate, va rog sa specificati legea respectiva.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ilie.gheorghe66 , utilizator 20:01, 24 Februarie 2009
Conform art. 284 din Legea nr. 571/2003 - codul fiscal, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, taxa asupra mijloacelor de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, precum şi alte taxe prevăzute la art. 282 şi art. 283 din acesta, nu se aplică pentru veteranii de război.
Scutirea de la plata impozitului pe clădiri se aplică doar clădirii folosite ca domiciliu, iar scutirea de la plata impozitului pe teren se aplică doar terenului aferent clădirii utilizate ca domiciliu.
În cazul unei clădiri, al unui teren sau al unui mijloc de transport deţinut în comun, scutirea fiscală se aplică integral pentru proprietăţile deţinute în comun de soţi.
De la data de 01.01.2008, prin modificarea Legii nr. 44 / 1994, veteranii de razboi mai sunt scutiti si de la plata impozitului pe teren in limita a 5 ha de teren agricol situat in extravilan .
Scutirea de la plata impozitelor de mai sus se aplică unei persoane începând cu prima zi a lunii următoare celei în care persoana depune documentele justificative în vederea scutirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurit cosminaurelian cosminaurelian Am mai postat aceasta intrebare si nu am fost lamurit asa co o postez din nou. Problema este daca veteranii sunt sau nu scutiti de plata impozitelor si ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit veteran de razboi Aurelian Gherasim Aurelian Gherasim Sunt vaduva de veteran de razboi, sunt scutita de ipozit in localitatea de domiciliu sau si in alta localitate unde am terenuri extravilane? (vezi toată discuția)
Impozite Giubega Giubega Persoanele cu handicap gr 2 accentuat sunt scutite de la plata impozitului pe locuinta ?Dar auto? (vezi toată discuția)