avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozit pe sume platite in favoarea asociatilor ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozit pe sume platite in favoarea asociatilor considerate dividende

BUNA ZIUA
Am urmatoarea situatie:
acordare dividende sub forma de bunuri materiale unui asociat ,care este si salariat, in val de 1800(inclusiv tva): inreg ctb vor fi:
607 = 371 1452 lei neded
635 = 4427 348 lei neded
6588 = 448 232 lei neded
daca se retine impozitul la salariat ce inregistrare contabila este necesara?
va rog sa-mi spuneti si daca sunt corecte inregistrarile mentionate sau ce inregistrari ar mai trebui facute

VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 17:04, 7 Aprilie 2013
Eu vad situatia in felul urmator:

- intocmire factura marfa catre asociat
461=% 1800
707 1452
4427 348
-descarcare gestiune cu marfa transferata asociatului
607=371 1452
(nota valabila daca gestiunea este en-gros si stocul este evidentiat la pret de intrare)
-distribuire dividende din profitul precedent
117=457 2143
-retinere si virare impozit aferent dividende distribuite
457=446 343
-plata dividende (stingere creanta asociat)
457=461 1800

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minus inventar marfa marcelaL marcelaL buna, va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu o monografie contabila in ce priveste minusul la inventar marfa cu amanuntul.Minusul nu este imputabil. eu ... (vezi toată discuția)
Minus inventar rodia rodia Spuneti-mi va rog mult, daca se face inventar si se constata minus, pentru a se inregistra in conta trebuie facuta autofactura sau se poate scadea gestiunea in ... (vezi toată discuția)
Minus imputabil valiff valiff lipsurile imputabile sunt deductibile? (vezi toată discuția)