avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admiterea in barou a consilierului juridic care a ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admiterea in barou a consilierului juridic care a promovat examenul de definitivare la Colegiul Consilierilor Juridici

Buna ziua.
Am si eu 2 intrebari:
1) Sunt consilier juridic ce am absolvit examenul de definitivare la Colegiul Consilierilor Juridici si am o vechime de 2 ani si jumatate in profesie. Intrebarea este daca pot sa dau examen in barou, direct ca avocat definitiv, sau trebuie sa am si o vechime mai mare chiar daca sunt definitiv in alta profesie?
2) Dupa ce promovez examenul in barou, cat timp am la dispozitie sa ma inscriu efectiv in barou si in tabloul avocatilor? Am citit intr-o hotarare a baroului ca acest termen ar fi de 2 ani, este adevarat?
Cel mai recent răspuns: AllynnaCatana , utilizator 18:24, 4 Aprilie 2013
Trebuie sa ai 5 ani vechime ca jurist pentru a sustine examenul de primire in barou ca avocat definitiv. vechimea se probeaza cu adeverinta de la Colegiu.

liciu.melu@yahoo.com a scris:

Trebuie sa ai 5 ani vechime ca jurist pentru a sustine examenul de primire in barou ca avocat definitiv. vechimea se probeaza cu adeverinta de la Colegiu.


Din ce stiu eu, nu trebuie sa ai 5 ani vechime atata vreme cat ai devenit CJ definitiv in conditiile cerute de Hot 4/2011 a Consiliului UNBR.
Si eu am inteles ca nu iti trebuie vechime 5 ani, dar nu stiu daca este prevazut undeva expres acest lucru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier cu 5 ani vechime , exam de primire sau definitivat? OANA GORAN OANA GORAN :-/ daca sunt cons.j. am peste 5 ani vechime, anul acesta dau exam in toamna pt primire in barou ?? sau dau direct definitivatul si scap de stagiatura??? (vezi toată discuția)
Un consilier juridic cu vechime 5 ani poate sustine examen pentru primirea in profesia de avocat ca avocat definitiv? aleodor27 aleodor27 In conditiile in care un consilier juridic cu vechime de peste 5, daca nu a fost si nu este inscris in Colegiul consilierilor juridici sau in alte asociatii, ... (vezi toată discuția)
Cum devii avocat daca esti consilier juridic? CARMEN_LUCIANA2000 CARMEN_LUCIANA2000 sunt consilier juridic, am 2 ani si 8 luni vechime ca si consilier juridic la o primarie si as vrea sa stiu cum pot deveni avocat. se ia in considerare aceasta ... (vezi toată discuția)