Buna ziua,numele meu este Cristian,in anul 2012 am cumparat un apartament intr-o constructie nou cu finisajele incluse in pretul de achizitie,dupa ce m-am mutat am constat probleme la parchet legate de montajul acestuia ,portiuni taiate aiurea,spatii goale ramase langa tocurile de la usi si total denivelat pe toata suprafata livingului,am adus la cunostinta toate acestea dezvoltatorului,dar ma tot lovesc de refuzul acestuia de a face ceva,gasind tot felul de motive,aberante unele,as dori sa stiu ce solutie am in acest caz,si o recomandare de avocat sau consilier juridic care ma poate ajuta,va multumesc ,o zi buna!
Ii puteti pune in vedere ca sunt intrunite suficiente conditii pt a inainta dvs o plangere penala privitor la inselaciune ( vezi mai jos art din Codul Penal). Cu un avocat si cu un expert care sa verifice si sa ateste cele spuse de dvs, pueti demara actiunea, in lipsa unei reactii.
La demararea actiunii penale, deschideti si o actiune civila pt a cere daune sau compensatii.
Daca nu reactioneaza in niciun fel, va puteti apara drepturile in mod legal.
" Art. 215
Înselaciunea
Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, în scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos material injust si daca s-a pricinuit o paguba, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.
Înselaciunea savârsita prin folosire de nume sau calitati mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseste cu închisoare de la 3 la 15 ani. Daca mijlocul fraudulos constituie prin el însusi o infractiune, se aplica regulile privind concursul de infractiuni.
Inducerea sau mentinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executarii unui contract, savârsita în asa fel încât, fara aceasta eroare, cel înselat nu ar fi încheiat sau executat contractul în conditiile stipulate, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta în alineatele precedente, dupa distinctiile acolo aratate."
Eu unul nu văd aspecte penale, referitoare la înșelăciune sau alte fapte, în speța dvs.
Acțiunea este strict civilă - pretenții, sau, dacă viciile sunt foarte grave, se poate cere anularea contractului. De regulă, acțiunea în pretenții este mai întâlnită.
Cuantificați prejudiciul, sun două aspecte: diferența de valoare între caza antecontractată-contractată ulterior și cam cât v-ar costa să le remediați. Se poate alege cea mai favorabilă opține.
Un rol important îl au și dovezile de acceptare a condiției imoblului, cum ar fi un proces-verbal de recepție, sau corespondența cu constructorul.
Pasul doi: procesul, care va debuta cu o informare asupra avantajelor medierii - nu neapărat o mediere. În proces, pretențiile dvs vor fi demonstrate printr-o expertiză.
Inselaciune
madalinamatra
Buna ziua poate ma ajuta cineva cu un sfat
sunt acuzata intr-un proces penal de inselaciune cu un prejudiciu de 26000roni
ce pedeapsa pot primii ?eu nu sunt ... (vezi toată discuția)