avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... popriri salariale in baza unei notificari a unei soc. ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

popriri salariale in baza unei notificari a unei soc. de recuperari creante

Am primit la unitate o adresa de la o societate de recuperari creante in care ni se spunea sa oprim banii unui angajat pentru ca nu si-a achitat sumele prevazute intr-un Contract de credit din 2007. Specific faptul ca de-a lungul timpului i s-au tot oprit bani in contul acelei datorii( pana in dec. 2012).
Noi nu am procedat la popriri, ci am trimis societatii de recuperari o adresa prin care le solicitam sa ne comunice incheierea de investire cu formula executorie a acelui contract( pe care ni l-au trimis in copie conforma cu originalul). Au trecut trei luni si nu am mai primit niciun raspuns.
Cum trebuie procedat in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: aleodor27 , utilizator 15:24, 5 Aprilie 2013
Nu procedati in niciun fel. Considerati ca nu ati primit notificarea. Ar fi un abuz din partea dvs sa va conformati unei notificari venite din partea debitorului in conditiile un care numai executorul judecatoresc/fiscal poate solicita infiintarea popririi.
Ati procedat corect si nu trebuie sa faceti nimic in plus. Cererea societatii de recuperare creante nu are un temei legal.
Va multumesc pentru atentia acordata intrebarii mele.
Precizez faptul ca acel contract este incheiat de angajatul nostru cu o institutie financiara nebancara. In notificarea trimisa noua, soc. de recuperari ne specifica faptul ca trebuie sa procedam la retineri salariale in baza " contr. de cesiune creanta incheiat intre o alta soc. de recuperari si respectiva soc., precum si in baza titlului executoriu- contr. de credit".
Noi nu am fost siguri ca acel contract este titlu executoriu, motiv pentru am trimis acea solicitare catre soc. de recuperari creante, la care nu am primit niciun raspuns.
Pana la urma intrebarea care se pune este daca acel contract cu inst. fin. nebancara este titlu executoriu?
Doamna,

Dati-i angajatului dvs acea adresa sa mearga sa faca plangere penala impotriva acelei societati de recuperare creante. Ceea ce fac ei constituie infractiune. oricum si societatile aceste fac tot timpul plangeri penale debitorilor... de ce sa nu vada si ele reversul medaliei?
Societatea de recuperare creante incearca sa va induca in eroare.

Contractul de credit poate fi titlu executoriu insa acest aspect nu va priveste pe Dvs. Tot ce trebuie sa stiti ca o cerere de poprire nu poate veni decat de la un executor judecatoresc.

Alte discuții în legătură

Firma recuperari creante. este legal ? adriana_25 adriana_25 In urma neplatii unor rate la o banca, o firma recuperari creante COFIDIS IFN S.A., ne-a solicitat noua, care suntem tert poprit in acest caz, sa oprim o ... (vezi toată discuția)
Amenintari din partea unei firme de recuperari creante cu patrunderea in locuinta in vederea executarii krisz09 krisz09 buna ziua am facut un contract de credit la o banca 3500 ron acum sunt sunat de 2ani de o firma de recuperare si azi am primit un sms ca maine vine un agent ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu prin executor judecatoresc anamaria81 anamaria81 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: un salariat este garant disjunct (a garantat pt o societate un imprumut la o banca). Societatea la care lucrez a primit o ... (vezi toată discuția)