avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Cum aflu ce cod caen ii corespunde unei anumite ...
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Cum aflu ce cod caen ii corespunde unei anumite activitati ?

doresc sa gravez in metal cu ajutorul unui aparat Cum pot afla ce cod caen ii corespunde acestei activitati ? Am gasit ce se vede mai jos dar ma trimite la 9529 in care nu ma regasesc sub nici o forma cu gravarea in metal

2562 Operaţiuni de mecanică generală
Această clasă include:
-operaţiuni de găurire, strunjire, frezare, erodare, rabotare, mortezare, filetare, lepuire, broşare, nivelare, debitare, rectificare, ascuţire, polizare, sudare, matisare (îmbinare) etc. a pieselor din metal
-activităţile de tăiere şi gravare cu fascicul laser a metalelor

Această clasă exclude:
-activităţi ale potcovăriilor, vezi 0162
-servicii de gravare la minut, vezi 9529


Dupa care am gasit:

18 Tipărire şi reproducerea pe suporţi a înregistrărilor
Aceasta diviziune include tipărirea de produse cum sunt : ziare, cărţi, periodice, formulare comerciale, felicitări şi alte materiale şi lucrări anexe cum sunt lucrările de legătorie, serviciile de înregistrare pe suporţi şi digitizarea imaginilor.
Activităţile anexe incluse aici sunt parte integrantă a industriei poligrafice şi acestea furnizează aproape întotdeauna un produs (o placă tipografică, o carte legată sau un compact disc ori un fişier) care este parte integrantă a industriei poligrafice.
Procesele utilizate in industria poligrafică includ o mare varietate de metode de transfer a imaginilor de pe un
clişeu, ecran sau fişier electronic pe un suport din: hârtie, material plastic, metal, material textil sau lemn.
Cele mai utilizate metode de transfer a unei imagini de pe o placă tipografică sau ecran pe un mediu sunt
reprezentate de tipărirea litografică, gravare sau tipărirea flexografică. Adesea fişierele de calculator sunt utilizate in scopul acţionării directe a mecanismului de tipărire pentru a crea imaginea sau pentru a fi utilizate de alte tipuri de echipamente (imprimante digitale sau non impact/cu jet). Deşi tipărirea si editarea se pot efectua de către aceeaşi unitate (de exemplu un ziar), aceste activităţi, distincte, sunt tot mai rar efectuate in aceeaşi locaţie.
Această diviziune include de asemenea reproducerea înregistrărilor, cum sunt CD-uri, înregistrări video, programe de calculator (software), pe discuri sau benzi, etc.
Aceasta diviziune exclude activităţi de informaţii şi comunicaţii, vezi secţiunea J.


Care mi se pare mult mai potrivit
Ceva idei ???

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2013
andreicojo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicolaie Ciobotaru , Consultant resurse umane 07:33, 5 Aprilie 2013
andreicojo a scris:

doresc sa gravez in metal cu ajutorul unui aparat


Activitatea pe care doriti să o desfășurați o puteți pune ”sub umbrela” unei firme proprii (cu cod caen), unei persoane fizice autorizate sau a unei asociații profesionale.


Cum pot afla ce cod caen ii corespunde acestei activitati ? Am gasit ... in care nu ma regasesc sub nici o forma ...


Daca optați pentru o firma proprie sunt de părere să vă alegeți toate codurile caen în care vă regăsiți parțial specificul activităților pe care vreți să le desfășurați.



Ceva idei ???


Câteva explicații

Sunt activități cu specific extrem de punctual care nu au încă un cod caen prevazut de lege.
Acest aspect este legat fie de noutatea activității fie de întârzierea apariției pe piața românească a acestor activități.

CAEN se îmbogățește permanent cu noi coduri.


cu toata stima și considerația Nicolaie

Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine constata corectitudinea activitatii in cadrul codului caen declarat otel service srl otel service srl Cod caen 2562-operatiuni de mecanica generala. Ce activitati se pot face si ce nu, in cadrul acestui cod caen? (vezi toată discuția)
Cod caen realizare de brelocuri, magneti, etc. pentru turism mjuovy mjuovy buna ziua, Am si eu o nelamurire, pentru realizarea de brelocuri, magneti, felicitari etc. pentru turism ce cod caen este necesar ? (vezi toată discuția)
Cod caen lucian paraschiv balint lucian paraschiv balint Buna ziua! Sunt din Barlad/jud. Vaslui si voi depune un plan de afaceri pentru finantare nerambursabila prin proiectul „Antreprenoriat Sustenabil pentru ... (vezi toată discuția)