avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... complice furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

complice furt calificat

impreuna cu un prieten am fost la un cazino unde el a jucat o suma de bani,au fost pierduti...el fiind in pragul disperari am mers la prietena lui cu care s-a sfatuit si a zis ca vrea sa fure o drujba eu am stiut,el a intrat in imobil a sustras drujba la un vecin al fetei i-a luat drujba eu am fugit,el a luat drujba dupa vreo doua ore am mers cu el sa vanda drujba,nu a vandut-o.eu speriat de cele intamplate l-am sunat pe propietar spinandu-i de cele intamplate,inainte sa se sesizeze politia si nici el nu stia de fapta,am fost dusi la politie,el nu recunostea fapta,eu am recunoscut,politia ne-a facut retinere pe 24 ore.La 6-7 ore ne-a dus la procuror,procurorul ne-a dat ordonanta de eliberare peste ordonanta politistului,eu am circumstante atenuante ca m-am denuntat,imi puteti spune ce mi se poate intampla?
precizez ca drujba a fost recuperata inainte ca sa se faca hartiile pentru furt
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
alex2013dsv, utilizator
Cel mai recent răspuns: alex2013dsv , utilizator 15:04, 5 Aprilie 2013
Sper ca esti la prima abatere,daca nu ..este mai grav.
Indiferent de faptul ca te-ai autodenuntat si ca ai colaborat cu politia,fapta ramene deosebit de grava.
Totul depinde de Politie si de proprietarul drujbei.Sper sa te inveti minte si sa nu mai participi la asa ceva.
Te-ai gandit ca cineva putea fi ucis/in care caz ai fi stat dupa gratii toata viata?
Avand in vedere ca ai recunoscut inainte de sesizarea politiei, exista toate sansele ca in procesul ce va avea loc, sa ai calitatea de martor.
Eu cred că aţi făcut foarte bine că aţi făcut acele demersuri pentru a denunţa fapta Cred că vi se pot aplica prevederile art . 22 cod penal, respectiv:

Art. 22- Desistarea şi împiedicarea rezultatului:
Este apărat de pedeapsă făptuitorul care s-a desistat ori a împiedicat mai înainte de descoperirea faptei producerea rezultatului.
Dacă actele îndeplinite până în momentul desistării sau împiedicării producerii rezultatului constituie o altă infracţiune, se aplică pedeapsa pentru acea infracţiune.
Totuşi , depinde de cum vor aprecia organele de cercetare penală , pentru că totuşi, infracţiunea de furt calificat, la care aţi participat , s-a consumat , iar demersul dvs. ar putea fi apreciat şi doar ca o circumstanţă atenuantă, ceea ce este un lucru bun pentru dvs.
dar ce mi se poate intampla,ce pot primi executare sau cu suspendare?
sunt la rpima abatere,dar mai am un dosar in lucru pentru un accident cu victima din culpa

Alte discuții în legătură

Complicitate la furt calificat 5k1p 5k1p Sunt cercetat pentru complicitate la furt calificat conform articolului 26 raportat la art. 208 al. 1 si 4, art 209 alin 1 lit a, e , g, si i din codul penal ... (vezi toată discuția)
Furt calificat acesia acesia buna ziua..am j eu un prieten care cazieru lui este curat nu mai are antecedente,a furat de la un peco 210 litri d motorina,la prins marfa sa recuperat patronu ... (vezi toată discuția)
Recunosterea faptei florin2kx florin2kx Am inteles ca in cazul de trafic de canabis, daca faci un denunt limitele pedepsei sunt reduse la jumatate. Am mai citi in codul penal ca, daca recunosti fapta ... (vezi toată discuția)