avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Interpretare soluþie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Interpretare soluþie

Ce masuri a dispus Parchetul prin "Comunicarea" pe care o voi relata?
"Va comunicam faptul ca prin "rechizitoriul" NrXX/P/2013 din data de 14.03.2013, in baza art. 228 al.6 raportat la art.10 lit.c Cpp s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de dvs., sub aspectul savarsirii infractiunii de "TALHARIE", prev.de art.211 al.2 lit.b,c din C.p."
Invinuitul a fost scos de sub urmarire penala ?
sau a fost trimis in judecata ? (de la Parchet am luat informatie si mi-a comunicat ca dosarul s-a solutionat). Cum a fost solutionat dosarul ? cu trimitere la instanta de judecata?,,,,:( sau a fost clasat?B-)
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 09:00, 6 Aprilie 2013
A fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de făptuitor. Dar rechizitoriul este actul de de sesizare a instanţei de judecată, şi nu de începere a urmăririi penale.Sigur aşa scrie acolo?
Este fără sens ce scrieţi, verificaţi ce aţi primit şi reveniţi.
legally_aid a scris:

A fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de făptuitor. Dar rechizitoriul este actul de de sesizare a instanţei de judecată, şi nu de începere a urmăririi penale.Sigur aşa scrie acolo?

.....Sigur asa scrie.. Eu am reprodus si publicat exact ce scrie pe documentul emis de la Parchet.!!

patrascu razvan a scris:

Este fără sens ce scrieţi, verificaţi ce aţi primit şi reveniţi.

Presupun ca fara sens este actul emis de Parchet...Si de ce afirm asa.
1) Inceperea si urmarirea penal;a se dispune prin "rezolutie'' la propunerea organelor de urmarire penala insarcinate cu cercetarea si urmarirea penala.
2) Tot prin rezolutie la propunerea organelor de cercetare si urmarire penala se dispune "neinceperea urmaririi penale" sau "scoaterea sub urmarire penala", atunci cand s-a declansat actiunea penala, dar lipseste un element constitutiv al infractiunii...Ok.
Asa cum am mai aratat, eu am reprodus exact ce scrie pe documentul de la Parchet.
Rechizitoriul"" este de fapt actul de acuzare emis de Parchet, prin care sesizare a instantei de judecata, pentru cercetarea judecatoreasca a actiunii penale si stabilirea vinovatiiei si condamnare a faptuitorului, sau achitarea faptuitorului...Ok.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inceperea urmaririi penale donciuovidiu donciuovidiu Fără a dovedi vinovăţia unui angajat, angajatorul se prevalează de art. 52, alin. 1, lit. b, din Codul muncii, îi face o plângere penală neargumentată ... (vezi toată discuția)
Urmarirea penala maran maran Buna ziua, As vrea sa stiu daca trebuie sa fi anuntat in momentul in care s-a inceput urmarirea penala impotriva ta si daca apare ceva pe cazier(pentru ... (vezi toată discuția)
Actele emise de organul de cercetare penala marius29_86@yahoo.com marius29_86@yahoo.com As dori sa stiu daca organul de cercetare penala (politistul, de obicei) poate sa emita ordonante si rezolutii, sau doar procurorul poate sa le emita. Va ... (vezi toată discuția)