Sunt PFA si nu am platit inca pensiile pentru anul acesta.
Imi puteti spune daca se calculeaza tot ca anul trecut (31,3% din venitul declarat)?
Stiu ca in 2012 pensiile au trecut la administratia financiara, s-a schimbat cumva si baza de calcul? Erau zvonuri la un moment dat ca vor sa inlocuiasta venitul declarat cu venitul net realizat...
In anul 2013, PFA-urile datoreaza la sistemul de pensii o contrbutie de 31,3% din venitul declarat.
Acest venit nu poate fi mai mic de 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat- (adica 35% din ,2223 lei ,adica 778 lei
) dar nici mai mare decat echivalentul a de 5 ori castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarior de stat.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.