Bună ziua.
Cum știi dacă trebuie să plătești timbrul de mediu?
De exemplu o mașină cumpărată din România în 2006 în leasing. Îmi cer scuze dacă a mai fost o discuție pe temă această, eu nu am găsit.
Nu trebuie sa va cereti scuze, urmeaza sa faceti demersuri la administratia de domiciliu unde este rolul fiscal deschis si platiti impozit, exista un formular tip cerere si vi se raspunde de catre fisc daca a fost platita daca s-a restituit , exista cazuri in care firma de leasing dupa refacturare catre utilizator, fara stiinta acestuia a demarat procedura de recuperare a taxei, sper sa nu fie asa in cazul dvs, va rog verificati in acest mod.
Daca masina a fost cumparata in 2006 atunci la ea va spun sigur ca TREBUIE platita taxa de timbru la prima vanzare a ei.
Spun asta pt ca in 2006 nu exista taxa de inmatriculare, poluare etc asadar nu are cum sa aiba taxa platita pt ca la vremea aia nu exista aceasta taxa.
Nu s-a platit nici in 2006 taxa nici in 2009. Nu se platea la vremea aia cand se scotea de pe leasing. In 2009 plateau taxa doar masinile care erau aduse din afara.