Vreau sa cumpar (transfer) masina de pe numele fetei mele pe numele meu. Masina a fost inmatriculata in 2006 de o firma de leasing si in 2009 pe numele fetei (an in care a cumparat-o de la firma de leasing). Mai trebuie platita taxa de timbru (poluare)?
Trebuie sa va adresati la fisc cu o cerere pentru a afla daca la ultima transcriere s-a achitat taxa de mediu. Raspunsul vine in max 45 zile (se poate si in 7 zile).
Daca nu s-a platit si daca nu aveti noxele trecute in cartea de identitate a vehiculului, trebuie sa mergeti la RAR sa va efectueze aceasta inscriere a noxelor, apoi trebuie sa intocmiti un dosar pentru calculul timbrului de mediu, pe care il depuneti la fisc. Raspunsul vine in 2 zile (dar se poate si mai mult, 5 -7 zile). Apoi platiti timbrul de mediu si puteti merge la politie (si cu restul actelor) pentru a face transcrierea dreptului de proprietate.
Bafta!
Ultima transcriere s-a facut in 2009 de pe firma de leasing pe numele fetei si nu s-a platit nimic, ne-au zis ca e totul in regula - altfel nu s-ar fi inmatriculat, nu? Se putea inmatricula in 2009 daca nu ar fi fost platita taxa?
Pasii sunt cei descrisi. Fara o hartie prealabila (adeverinta) de la fisc, va asumati riscul de a plati degeaba timbrul de mediu.
Particularitatile situatiei dvoastre nu le cunosc.
Cei care inmatriculeaza auto azi, procedeaza asa cum v-am spus. Oricum ar fi, politia nu sta la discutie: ori prezentati adeverinta ca este taxa de mediu platita, ori prezentati calculul timbrului de mediu si chitanta.