avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ordin de restrictie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ordin de restrictie

buna ziua,as dori sa aflu metoda prin care pot obtine un ordin de restrictie impotriva unei persoane..ce demersuri sunt necesare? multumesc
Nu avem in legislatie o reglementare in sensul unui ordin de restrictie, doar in dispozitiile Legii 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie regasim posibilitatea emiterii unui ordin de protectie care poate fi solicitat instantei in scopul inlaturarii starii de pericol de persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei.
Altfel spus,daca nu va incadrati in dispozitiile legii mai sus mentionate, trebuie sa formulati plangere penala impotriva faptuitorului si sa asteptati.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
si daca timp de 5 luni imi vine la geam,inmijlocul noptii cu un taxiu..si imi pune muzica,da flashuri in geam,calxoane.. iar in trecut (desi nu am luat nici o masura) am avut si alte probleme cu persoana respectiva..ce pot face?
Sunati la 112 cand se mai intampla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie, conditii de admisibilitate 2cool4school 2cool4school Buna seara, puteti sa-mi spuneti ,va rog, care sunt conditiile de admisibilitate pentru instituirea unui ordin de restrictie? (vezi toată discuția)
Plangere penala Anonimata Anonimata As dorii sa stiu ce este de facut in cazul in care am depus plangere penala impotriva surorii mele cu care locuiesc care ma tot ameninta cu moartea si m-a ... (vezi toată discuția)
Ce pot face impotriva fostului sot care continua sa dea in mine? Catus Catus Dupa divorț am locuit preună si a continuat sa de a in mine.Ce pot face? (vezi toată discuția)