avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data depunere
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data depunere

Am o intrebare: daca vreau sa depun dosar pensie anticipata si indeplinesc cond.pe 15 iunie 2013 cand ar trebui sa m a prezint la casa de pensii cu dosarul? Mersi mult
Cel mai recent răspuns: terezakarl , utilizator 10:44, 8 Aprilie 2013
Art.103 din lg.263/2010 prevede ca cererea de pensionare, impreuna cu actele doveditore indeplinirii conditiilor de pensionare se depune incepand cu data indeplinirii acestor conditii la casa teritoriala de pensii competenta, in a carei raza domiciliaza persoana.
Art.74 al. 8 din Normele de aplicare a lg.263/2010 prevede ca in situatia in care data indeplinirii conditiilor de pensionare, e o zi de sarbatoare legala, de repaos saptamanal sau cand serviciul e suspendat, cererea se depune in prima zi lucratoare ce urmeaza, fiind considerata depusa in termen.
In concluzie ar trebui sa depuneti dosarul in 15 iunie, dar va sfatuiesc sa mergeti mai devreme sa va luati cererea pt. a sti ce acte va sunt necesare si sa va completati dosarul cu toate actele necesare.
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2013
Gabi50, utilizator
Multumesc mult.asa voi proceda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr. 263/2010 - data deschiderii drepturilor (pensie pentru limita de varsta) hiko20042003 hiko20042003 BUNA ZIUA AM SI EU O NELAMURIRE IN LEG. CU DATA DESCH. DR. LA PENSIA PT. LV SAU LA PENSIA ANTICIPATA SI ANTICIPATA PARTIALA, SI ANUME, NU INTELEG, DACA MAI ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie depus dosarul de pensionare? elga50 elga50 O persoana indeplineste conditiile de pensionare in Mai 2017. Cand poate sa depuna dosarul de pensionare? (vezi toată discuția)
Pe data de 5 ian 2024, indeplinesc conditiile de iesire la pensie ... daniel cucu daniel cucu PE DATA DE 5 IAN 2024, INDEPLINESC CONDITIILE DE IESIRE LA PENSIE . CAND POT DEPUNE DOSARUL CEL MAI DEVREME,, CERERE, DOC > ETC PENTRU PENSIONARE. ... (vezi toată discuția)