avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta in familie

Buna ziua,

Aseara, o amica de-a mea a fost batuta de catre sotul ei de a ajuns la urgenta.
Ea a mai avut antecedente fara a urma proceduri de plangere, dar intre timp a mai avut parte de amenintari de tot felul, chiar a fost si la politie sa anunte diversele incidente, dar acum s-a intamplat inevitabilul. A fost batuta intr-un "hal" ca daca nu intervenea vecinii ar fi putut s-o omoare. In fine, nu mai zic ca politia a venit dupa o ora si ceva stiind de eventualele probleme din familia respectiva.
In fine, pe mine ma intereseaza care sunt procedurile necesare pentru a se rezolva situatia fiindca este o locuinta si un copil la mijloc.
Care ar fi urmarile legislative si procedurile legale pentru a evita urmarirea, amenintarea si agresarea femeiei in cauza, parerile si sfaturile necesare cazului avand in vedere ca i-a spus: daca nu pleaca si sa-i lase locuinta, o va cauta si o va omora.
Pricizez ca femeia a dat declaratie la politie si in cursul zilei de astazi va merge la Medicina Legala si la Tribunal pentru a intocmi actele necesare, eventual si pentru un eventual divort.

Vreau sa fiti cat mai cooperanti si incisivi fiindca astfel de cazuri sunt mult mai numeroase in realitate decat da statistica unora. :">
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
Gulgutzu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:44, 26 Aprilie 2013
Locuinta a fost au achizitionat-o impreuna in timpul casatoriei pe credit si mai sunt vreo 3 ani de rate. De mentionat ca el nu a avut si nu are nici in prezent un loc de munca.
Daca e locuinta comuna, atunci ordin de protectie, evacuare sot agresiv. Repede, ordinul iese intr-o saptamana.
S-au facut toate demersurile legale, inclusiv cu avocat si pozele aferente. Din pacate ordinul de restrictie va iesi la sfarsitul lunii Mai, deci aproximativ 2 luni in care sta cu copilul pe unde apuca si se mai duce si la serviciu; asta spuneti voi ca justitia e alaturi de ea !?! (vis-a-vis de restrictia ce spuneati ca iese intr-o saptamana).
Nu inteleg de ce dureaza atat si nu intra macar la arest pentru vatamare corporala asupra unui membru de familie !
Imi pare rau, sunt dezamagit, am noroc ca sunt barbat si nu am cum sa fiu in situatia ei, dar compatimesc femeile ce ajung in situatia de fata.

Nu inteleg, ce anume a cerut? Ca in cereri urgente ordinul se poate da in aceeasi zi!!! Nu stiu ce a cerut, dar e cel putin ciudat; si de unde stiti de sfarsitul lui mai?
E foarte mult timp, sa faca o cerere de preschimbare termen, vezi art. 27 alin. 5; in Bucuresti am vazut cazuri cu ordin in 3 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de restictie marina eusenia marina eusenia Cum pot optine un ordin de restrictie?sotul e violent verbal si fizic cu mine si copilu de 14 ani,tin sa precizez e eliberat conditionat!ce pot face sunt ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie anaferat anaferat cum pot obtine un ordin de restrictie? cui trebuie sa ma adresez si cit dureaza pina obtin acest ordin? este vb de ordin de restrictie pt sotul meu (vezi toată discuția)
Violenta domestica danyel1975 danyel1975 Sotul ma bate fara motiv chiar si in fata fetitei, mi a luat cheia de la usa si mi a zis sa dispar in doua zile , ce se pote face ? (vezi toată discuția)