avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Oprirea apei la asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Oprirea apei la asociatia de proprietari

Buna,

In blocul in care stam sunt foarte multi restantieri si am primit deja a doua notificare ca se va taia apa la tot blocul daca nu se recupereaza banii.
Administrarea este facuta de o firma, care au spus ca nu au cum sa recupereze banii de la proprietari si nici nu au cum sa intre in apartamentul lor sa le taie doar lor apa si daca se taie atunci se taie la tot blocul ca exista doar un contor.

Ce putem face cei care suntem la zi cu plata cheltuielilor?
Este normal si legal sa se taie apa asa?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:47, 7 Septembrie 2014
Asa este. termenele de judecata merg foarte greu, dar nici cu conducerea asociatiei dvs. nu-mi este rusine!
Un proprietar poate avea o problema, niste probleme, dar acestea trebuie sa si le rezolve singur, treaba lui... Inteleg totusi ca sunt mai multi proprietari in aceasta situatie, astfel ca, as. prop. (conducerea) tre' sa mearga la furnizor(i) cu citatiile de la judecatorie "in dinti" sa le arate cum sta treaba si astfel, poate, o sa gasiti intelegere, sunt sigur.
Trebuie sa va ganditi ca si furnizorii sunt prinsi intrun cerc la fel de vicios ca si proprietarii - achita facturi, platesc salarii, taxe si impozite.
Ce pot sa va mai spun - conducerea as. prop. trebuie sa se implice mai mult si daca este cazul sa faca demersuri de actionare in judecata a proprietarilor cu debite mai mari de trei luni, asa cum prevede legea, astfel ca si proprietarii cu debite mai mici (echivalentul a 4-5 luni) au sa vina la zi cu plata intretinerii, astfel incat asociatia o sa aiba lichiditati pentru plata utilitatilor...
Si cat dureaza actiunile in instanta? Pe perioada desfasurarii procesului restantierii vor acumula noi datorii. Atunci se va merge din proces in proces?
Dupa inregistrarea cererii de chemare in judecata, procesul poate dura cateva luni sau cativa ani (2-3 ani). Dar durata proceselor nu trebuie sa fie preocuparea conducerii asociatiei ci inceperea procedurilor inainte de actionarea in judecata (aplicare de penalizari, notificarea, chemarea la mediere, instituirea privilegiului imobiliar). Actionare in judecata trebuie sa se faca dupa aceste etape care sunt mai rapide, necostisitoare si adesea pot determina proprietarul sa-si achite debitul inainte de a se ajunge in instanta.
Si sigur ca se poate merge din proces in proces cu unii, tot asa cum se procedeaza cu alti debitori persoane fizice sau juridice din orice domeniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa calda oprita din cauza restantierilor Titirez69 Titirez69 Buna ziua, Am o problema si nu stiu de unde sa incep. In urma cu 2 saptamani a fost oprita apa calda din cauza unui numar de 7 restantieri pa scara ... (vezi toată discuția)
Oprirea furnizarii apei reci mihandreea mihandreea buna ziua! sunt restantiera la intretinere, restanta reprezentand suma de 4500 ron. in urma cu 2 saptamani a fost oprita furnizarea apei potabile..mentionez ... (vezi toată discuția)