avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rechemare din concediu fara salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rechemare din concediu fara salar

Va rog sa imi spuneti daca in situatia in care un angajat se afla in concediu fara salar (5 zile consecutiv) si printr-o cerere de rechemare semnata de angajator, acesta trebuie sa se prezinte la serviciu, cum este corect ca acesta sa figureze in foaia colectiv de prezenta? Ca fiind suspendat sau ca fiind prezent la serviciu conform condicii de prezenta si a cererii de rechemare din CFS?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 9 Aprilie 2013
Nu exista asa ceva reglementat de lege ... rechemarea unui salariat din CFP ... prin urmare, nu vad de ce s-ar da curs unei astfel de solicitari ...
Daca nu exista rechemare din CFS cum trebuie sa procedeze angajatorul care a trimis in CFP un angajat 5 zile /luna (ca o masura de reducere a cheltuielilor avand in vedere ca societatea se afla intr-o situatie economica proasta) si apoi are nevoie de angajat in vederea realizarii unor sarcini de serviciu, astfel ca il solicita sa revina la serviciu (in acest sens facandu-i cerere rechemare) ? Cum este pontat respectivul si cum este platit?
In ce baza a trimis angajatorul in CFP salariatii ?
In baza art. 52 alin.3 codul muncii, reducerea saptamanii de lucru
Atunci acela nu este CFP , ci este vorba despre reducerea programului de munca in cazul reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare. Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare, salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului, acesta avand oricand posibilitatea sa dispuna reinceperea activitatii.

In speta, se va reveni la programul de munca de 5 zile lucratoare/sapt ... salariatul urmand a fi pontat 5 zile lucrate /sapt si platit cu salariul avut inainte de reducerea programului de munca.

Alte discuții în legătură

Cfs sau intrerupere activitate cu 75% 22.08.2009 22.08.2009 Buna ziua Am si eu urmatoarea problema: Societatea la care lucrez doreste sa trimita salariatii in CFS fara a fii platiti in nici un fel pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Concediu fără plată Tzitzilica Tzitzilica Magazinul unde lucram a hotărât să închidă magazinul după o zi pe alta , Motivul fiind Cov 19 ,și să facem noi cererea de concediu fără plată,că ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata obligatoriu? vera58 vera58 Buna ziua! Este legal sa fiu obligat sa intru in concediu fara plata \"la cererea mea\" pentru ca societatea la care lucrez spune ca nu are de lucru? Am ... (vezi toată discuția)