avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... acte prima casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

acte prima casa

buna ziua, doresc sa accesez un credit prima casa pentru a cumpara o casa care are in curte si o anexa pentru care singurul act emis este un certificat de atestare al edificarii constructiei. banca la care am depus dosarul mi l-a respins motivand ca fonful nu admite decat autorizatii de constructie. Doar casa are o astfel de autorizatie. intabulate sunt si terenul si casa si anexa. este raspunsul bancii pertinent? Confera acest certificat drept de proprietate?
Cel mai recent răspuns: paulapetrutza , utilizator 19:54, 9 Aprilie 2013
Buna seara,
Certificatul de atestare a edificării construcţiei este eliberat de primăria localităţii unde este situat imobilul si atesta dreptul de proprietate asupra constructiilor edificate inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 50/29.07.1991 - privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii. Acesta este actul de proprietate, pentru astfel de constructii nu se elibereaza autorizatie de construire si proces-verbal de receptie la finalizarea lucrarilor. Ordinul nr. 634 / 2006 pentru aprobarea Regulamentului privind conţinutul şi modul de întocmire a documentaţiilor cadastrale în vederea înscrierii în cartea funciară stipuleaza clar acest lucru, la art. 17 lit. k din Regulament. ([ link extern ] )

Eu zic sa mai incercati sa ii lamuriti, poate dosarul nici macar nu a fost transmis la juridic din cauza acelor “lipsuri”; daca nu, incercati cu alta banca.
Succes!
multumesc pt raspuns. astazi mi-au spus ca vor trimite dosarul la fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere acte constructie adi_pva adi_pva In anul 2014 am construit o locuinta, anexe etc. pe teren proprietate personala. Terenul este in extravilanul orasului. Am facut cerere la UAT pentru ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa construita in 1938 gyg2007 gyg2007 Se poate intabula o casa construita in 1938 fara autorizatie, in baza legii L. 7/1996, cu md.si compl. ulterioare: \"ART. 55.(1) Dreptul de proprietate asupra ... (vezi toată discuția)
Legea cadastrului si publicitatii imobiliare arlan arlan sunt proprietarul unei constructii pe un teren inchiriat prin contract de locatiune pe 49 ani. Pot face cadastru si intabula constructia? (vezi toată discuția)