Am vrut sa depun la ANAF sect 2 declaratia (cererea ) 152. Mi s-a raspuns ca trebuie urmata aceiasi procedura ca la depunerea decl 150 (notariat ,...).
am certificat de 2 ani si transmit cu el decl 112. A aparut decl 152 ca sa urmarim toate inregistrarile facute de asoc la ANAF si dosarul fiscal al asoc.
Inseamna ca aveti si imputernicirea initiala care v-a fost necesara atunci cand ati aplicat prima oara pentru inregistrarea certificatului de semnatura electronica.
In cazul acesta, completati formularul 152, il listati, va scoateti si exemplarul 2, va faceti o copie la CI si o copie la imputernicirea pe care deja o aveti si cu acestea toate va duceti la ANAF sect 2 si le depuneti.
Va luati inapoi imputernicirea originala si unul din exemplarele formularului 152 pe care functionara va aplica stampila de inregistrare.
Asteptati acasa sa va vina emailul de accept in 4-7 zile, dar puteti incerca si in acest rastimp sa intrati la dosarul fiscal. E posibil sa puteti accesa mai repede dosarul pana a primi emailul
Daca puteti depune declaratiile 112, atunci puteti intra sau ar trebui sa puteti intra si la dosar, fara a mai depune formularul 152.
Intrati pe site-ul ANAF - sus dreapta aveti butonul de autentificare.
Inainte de autentificare asigurati-va ca aveti tokenul pe calculator, apoi apasati pe butonul de autentificare, site-ul citeste direct tokenul, tastati parola.
Va introduce pe o pagina unde aveti optiunea "Dosar fiscal" - Apasati butonul si ar trebui sa va duca pe pagina de cont a asociatiei. Alegeti codul de CIF. Apasati GO. CIF-ul trebuie sa ramana vizibil. Aici vizualizati ce aveti nevoie dupa care inchideti pagina de browser de la "X".
In pagina de autentificare deconectati-va ca sa nu ramaneti incarcat pe pagina, de la acelasi buton, de data aceasta "Deconectare".