avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan - 0.67 etilotest, consecinte, pedeapsa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan - 0.67 etilotest, consecinte, pedeapsa

pe 5 sept 2012 m-am operat..in acea zi sotul a fost nevoit sa plece de acasa cu masina seara dupa ce a stat la masa si a consumat alcool.a fost oprit pt verif de rutina,a admis ca a consumat alcool, avea 0,64 in aerul expirat.a fost de acord sa dea si probe biologice.politistul a spus ca probabil va avea permisul suspendat 3 luni..intre timp..abia in luna martie a primit o citatie cum ca este chemat in fata procurorilor pt incalcarea art 87 din codul rutier.acum a mai primit inca una pt judecare fond cu oug 195/2002.la ce sa ne asteptam.?nu are puncte de penalizare si nu a avut alte probleme..
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
s-ar putea sa se dispuna scoaterea de sub urmarire penala daca valorile imbibatiei alcoolului in sange sunt de 0.80 - 0,95 la mie, daca nu are antecedente penale, recunoaste fapta, regreta

daca valorile sunt peste 1 la mie s-ar putea sa fie trimis in judecata, unde cel mai probabil va primi o pedeapsa cu suspendare, sau poate fi chiar achitat pe 18 ind. 1
regreta..dar timp de aproape 4 luni nu au stiut nimic de dosarul lui...acum are in luna mai intalnire la trebunal.e posibil sa fie data acum sentinta si eventual amenda?
daca e citat la judecatorie inseamna ca dosarul de urmarire penala s-a solutionat si procurorul a dispus trimiterea in judecata. in mod normal trebuia citat de catre parchet pentru declaratii si pentru a i se prezenta dosarul de urmarire penala.
cercetarea penala sa inteleg ca sa facut fara sa fie audiat si sa i se ea o declaratie de politist si de procuror nu prea cred poate ca nu a raspuns citatiilor de la politie si parchet astfel nu imi explic cum de a primit direct citatie de la ,, trebunal,, dar una peste alta angajativa un avocat cu care sa observati mai inti dosarulk si apoi sa vedeti la primul termen ce masuri puteti lua ,altfel condamnarea este cu suspendarea executarii de citeva luni ,dar pauza este de un an in care nu are voi sa conduca si apoi la redobindire cu scoala si tot tacimul
bafta
tribunal.a avut infatisare cu procurorul.acum urmeaza <fond> termen necunoscut pt. mine.are si avocat..dar nu ne spune prea multe..ideea e ca va avea de asteptat pana se pronunta sentinta ca apoi sa treaca un an sau se va lua in considerare perioada de cand a facut "infractiunea"?

Alte discuții în legătură

Suspendare permis un an Annes90 Annes90 Tatal meu a fost oprit de politie si testat cu etilotestul ,rezultatul a fost de 0.43 mg/l iar la sange prima proba a fost de 0.90 iar la doua 0.80 .Care sunt ... (vezi toată discuția)
Baut la volan irodbogdan irodbogdan Am facut o prostie ....m am urcat baut la volan mai exact 0,78 alcool in aerul expirat iar la sange astept rezultatele ....banuiesc ca o sa fie de 1,5 alcool ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan, consecinte domilescu domilescu am avur o alcoolemie de 0,86 in alcool text cat o sa imi iese la sange? ce mise poate intampla am fost singur in masine si am lovit un stal nu avem viteza am ... (vezi toată discuția)