avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan - 0.67 etilotest, consecinte, pedeapsa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan - 0.67 etilotest, consecinte, pedeapsa

pe 5 sept 2012 m-am operat..in acea zi sotul a fost nevoit sa plece de acasa cu masina seara dupa ce a stat la masa si a consumat alcool.a fost oprit pt verif de rutina,a admis ca a consumat alcool, avea 0,64 in aerul expirat.a fost de acord sa dea si probe biologice.politistul a spus ca probabil va avea permisul suspendat 3 luni..intre timp..abia in luna martie a primit o citatie cum ca este chemat in fata procurorilor pt incalcarea art 87 din codul rutier.acum a mai primit inca una pt judecare fond cu oug 195/2002.la ce sa ne asteptam.?nu are puncte de penalizare si nu a avut alte probleme..
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
simlizuk a scris:

<fond> termen necunoscut pt. mine.are si avocat..dar nu ne spune prea multe..


"judecata pe fond" sau judecata in prima instanta este prima etapa procesuala si cunoaste trei faze: faza scrisa pregatitoare (cererea de chemare in judecata, intampinarea si cererea reconventionala, fixarea primului termen etc.), faza judecatii propriu-zise si pronuntarea sentintei.

daca aveti avocat trebuie sa il intrebati orice doar nu il platiti doar sa nu va spuna "prea multe". sau schimbati avocatul cu unul mai "vorbăreț".
daca dosarul a fost trimis in instanta inseamna ca a avut peste 0,80 g/l alcool pur în sânge

oug195
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

de regula se da o pedeapsa cu suspendare dar care are drept consecinta anularea permisului de conducere si va avea posibilitatea obtinerii unui nou permis de conducere dupa un an de la ramanerea defintiva a hotararii judecatoresti.

Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

nu se ia in considerare data "infractiunii" iar regretele si lipsa altor probleme (sanctiuni contraventionale, puncte) pot cantari in luarea unei decizii dar depinde numai de judecator. conteaza si cat a iesit in sange peste limita de 0.80 g/l.
din cate ati constatat acestea nu au fost luate in considerare de catre procuror.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
cyan, moderator
"judecata pe fond" sau judecata in prima instanta este prima etapa procesuala si cunoaste trei faze: faza scrisa pregatitoare (cererea de chemare in judecata, intampinarea si cererea reconventionala, fixarea primului termen etc.), faza judecatii propriu-zise si pronuntarea sentintei.

Nu se discuta despre o cauza civila aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis un an Annes90 Annes90 Tatal meu a fost oprit de politie si testat cu etilotestul ,rezultatul a fost de 0.43 mg/l iar la sange prima proba a fost de 0.90 iar la doua 0.80 .Care sunt ... (vezi toată discuția)
Baut la volan irodbogdan irodbogdan Am facut o prostie ....m am urcat baut la volan mai exact 0,78 alcool in aerul expirat iar la sange astept rezultatele ....banuiesc ca o sa fie de 1,5 alcool ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan, consecinte domilescu domilescu am avur o alcoolemie de 0,86 in alcool text cat o sa imi iese la sange? ce mise poate intampla am fost singur in masine si am lovit un stal nu avem viteza am ... (vezi toată discuția)