avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperatori- neintelegeri asupra sumei de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperatori- neintelegeri asupra sumei de plata

Buna ziua,
Am si eu nevoie de cateva informatii ,intucat nu am unde sa ma adresez ,tocmai de aceea am apelat la acest site.
In 2009 am facut un credit de nevoi personale in val de 3790 euro ,am achitat fiecare rata adica 100 euro pana in 2011 cand am intraziat 3 luni pt ca ramasesem fara servici .Am inceput sa platesc ratele dupa 4 luni insa de fapt eu plateam nu rata in sine ,ci penalitatile si majorarile la penalitati care erau destul de mari.
Am fost sunata si amenintata faptul ca,daca nu platesc penalitatile ma vor da la o firma de recuperare .In acea vreme aveam penalitati in val de 500 euro ,foarte mari ,apoi desi eu plateam in fiecare luna ajunsesem la 1000 euro .
Am fost sunata de f /firma de recuperare ,ma preluase ei si imi venise o instiintare acasa ca am de plata 3770 euro,adica plateam creditul de la inceput.Desi eu din credit platisem 1400 euro .Am convenit cu ei sa platesc 100 euro pe luna pt ca nu imi permit mai mult ,au fost de acord insa mereu ma streseaza cu tel sa platesc mai mult.Nu au vrut sa-mi faca un scadentar si mai mult ,desi eu imi tin o evidenta a tuturor chitantelor ,ei nu au aceiasi suma ca mine.Mai vreau sa precizez un aspect,am fost la ei si am cerut sa-mi spuna si mie cu ce suma au vandut cei d ela unicredit creditul meu si nu au fost de acord.
Intrebarea mea este urmat: daca au cumparat acest credit de la banca unicredit ,nu ar fi normal ca ei sa-ti demonstreze ca,au cump.creditul cu x suma si sa-ti arate de ce -a ajuns la aceiasi suma.
Adica eu cei 1400 euro sa inteleg ca i-am platit degeaba ?
Ajutat-ma va rog ce trebuie sa fac pt ca am muncit si eu pt acei bani si ca sa platesc creditul din nou ,este foarte dureros ,mai ales in aceste timpuri grele.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: violetaanna , utilizator 15:04, 9 Aprilie 2013
Suma pt care s-a cedat creanta, nu e treaba dvs, dvs ati schimbat doar creditorul, nu si cat datorati sau conditiile in care ati luat creditul. Suma se mareste pt ca i se adauga penalitati si i se vor adauga in continuare cf contractului cu banca.

sa inteleg ca, dvs sunteti de acord ca aceste firme de recuperare sa instiinteze pe cei in situatia mea la telefon si nicidecum sa te instiinteze in scris cum si in ce fel s-a ajuns aici,adica eu platesc dupa ureche ca sa fiu mai inteleasa.
Nu mai spun ca as dori un scadentar ,ca sa ma trezesec la un moment dat asa cum mi s-a si intamplat sa-mi spuna ca am de plata mai mult decat am calculat eu.
La inceput m-au obligat sa platesc 300 euro ,spun ei ca nu mai percep penalizari etc si creditul ramane cat mi-au spus ei prima data.
Nici banca nu a avrut sa-mi spuna cum si ce penalizari au fost .
Firma de recuperare poate sa puna orice valoare iar prostul plateste.A-ti spus ca nu ma priveste pe mine cu cat s-a cedat creanta dar,revin din nou la ceea ce am scris mai sus ,de unde sa stiu eu ca nu platesc mai mult decat trebuie.
Doamna,

Unde platiti dumneavoastra? In ce cont si la ce banca?
Trebuie sa stiti ca aveti de plata si dobanda. Calculul facut de dvs sigur e gresit. Din sumele platite se incaseaza mai intai dobanda si abia apoi principalul. Daca ti platit 1400 Eur rate la credit, nu inseamna ca mai aveti de platit doar diferenta. Pe primii an de contract mare parte din rata o reprezinta dobanda.

Daca ati primit doar telefoane, inseamna ca nu s-a cesionat creanta. Cei de la firma de recuperari probabil fac doar consiliere pentru banca. Tot ce au de facut e sa va streseze si sa va determine sa platiti.
Nu, nu sunt de acord ca trebuie sa platiti orbeste fara sa stiti pt ce si cui, nicidecum.Am zis ca daca creanta dvs a fost cesionata altora, nu va intereseaza cu cat sau care au fost conditiile intre ei. Dvs aveti interes sa negociati cat veti plati dvs.
Mergeti intai la banca si va interesati de situatia dvs, cereti-le si astora in scris o dovada ca reprezinta banca sau ca e noul dvs creditor, cereti o explicatie privind datoria de plata.
Apoi va puteti adresa si protectiei consumatorului pt a semnala faptul ca banca nu v-a instiintat ca v-a cedat altora.
Cred ca nu am fost eu suficient de explicita in cele mai sus mentionate.
Firma ASSET PORTOFOLIO ,specializata in recuperarea restantelor ,a trimis o notificare in care ma anunta ca a fost inputernicita de Stafford Credit S.a.r.l pt recuperarea sumei restante.

Am fost la sediu firmei ASSET am discutat cu cineva de acolo,am convenit sa platesc lunar 100 euro pe luna ,insa parerea mea este ca, trebuia sa-mi de-a si un scadentar ceva in scris.
Asta incercam si sper ca am fost cat se poate de explicita.
Si inca ceva ,stiu ca trebuie sa platesc si dobanda este logic insa eu m-am referit la calculele mele cu aceasta firma de recuperare si anume:la data de 27.04.2012 figuram cu suma de 3480 ,am platit luna de luna si acum eu as mai avea de plata 2880 euro,insa in evid.lor eu mai am 3200 Intrebarea mea este de unde daca chiar ei au spus ca ,nu mai platesc penalitati.Maine poate voi fi sunata si imi vor spune ca am 4200 euro .

Alte discuții în legătură

Recuperare debit de catre firma de colectare Paul_D Paul_D Buna ziua, Ma numesc Paul D si in anul 2007 (aprilie, respectiv septembrie) am contractat doua credite la o banca comerciala din Romania. Am platit ratele ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot plati creditul,ce trebuie sa fac? marianmarianc marianmarianc buna ziua ,ma numesc marian,am un credit in franci elvetieni,nu mai pot plati ratele ,acestea sau dublat triplat nici nu mai stiu .am ramas fara loc de ... (vezi toată discuția)
Executarea silita- suma datorata adrian20000000 adrian20000000 buna ziua..am si eu o nelamurire legata de executarea silita. in anul 2008 am luat un credit de 6000 euro de la o banca ,cu o rata de 100 de euro pe 10 ani. ... (vezi toată discuția)