avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare dobanda taxa de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare dobanda taxa de poluare

BUNA ZIUA TUTUROR. Am primit banii, pentru taxa de poluare, dar dobanda nu.Conform deciziei de la Curtea de apel, a ramas definitiv si irevocabil numai achitare sumei achitata ca taxa de poluare, iar celelalte cereri au fost respinse.La prima infatisare la Curtea de apel avuta in data de 15 nov 2012 s-a amanat recursul pentru data de 13 ian 2013, deoarece trebuia sa depun la dosar copie dupa cererea de restituire a taxei de poluare si calcularea dobanzii.Am facut o cerere la administratia financiara, mi-a trimis o copie dupa cerere, dar nu mi-a clculat dobanda.Imi pare rau sa spun, dar nici avocata care ma reprezentat nu mi-a fost de ajutor:(.Mentionez ca si in cererea tip pentru restituirea sumei pentru taxa luata si completata la ANAF nu mentiona si restituirea dobanzii.Am fost personal la Curtea de apel si am depus la dosar, copia dupa cererea de restituire a taxei de poluare.In data de 13 ian 2013 sa judecat recursul si a ramas definitiv si irevocabil, numai restituirea sumei pentru taxa de poluare,iar celelalte cereri au fost respinse.Intreb si totodata multumesc anticipat, celor care imi pot da un raspuns.Oare m-ai exista cai de atac, sa mi se restituie dobanda??
Cel mai recent răspuns: tati_sorin2000 , utilizator 16:23, 9 Aprilie 2013
Daca prin hotararea definitiva si irevocabila nu se mentioneaza in dispozitiv si restituirea dobanzii, din pacate nu mai aveti alte cai de atac - decat cele extraordinare(revizuire, contestatie in anulare) dar nu cred ca e cazul dvs.
eu cred ca vi s-a respins ca prematur capatul de cerere privind dobanda, caz in care, daca mai sunteti in termen, puteti sa cereti pe cale separata dobanda.

Asta v-as putea confirma daca as avea in fata cererea de chemare in judecata si hotararile instantelor
Eu cred ca in cererea formulata catre AFP, initial cand ati cerut restituirea sumei achitate nu ati specificat si dobanda si de aici a pornit totul pt ca asa am patit si eu in citeva dosare asa ca nu prea mai aveti ce face .
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
carmen01011958, moderator
Sa fiu concludent, redau cele scrise de Tribunal 1Obliga paratele sa restituie reclamantului suma,actualizata cu dobanda reprezentind taxa poluare,actualizata cu dobanda legala aferenta la data platii. 2Curtea de apel modifica sendinta,in sensul ca inlatura obligarea paratelor la plata dobanzii legale.Mentine celelalte dispozitii ale sentintei.IREVOCABILA
Da asta este, deoarece am luat cerere tip din incinta ANAF si eu am completat, si nu specifica si restituirea de dobanda.Asta a fost in luna martie 2012.De aceea ma simt frustat si pot sa spun furat, de ceea ce mi se cuvine legal.Totusi eu va multumesc pentru raspunsurile date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot declara recurs daca litigiul a fost solutionat irevocabil? gelu27 gelu27 Am chemat in judecata AFP si DGFP pt taxa auto varianta a II-a, la Tribunal. Am castigat la prima instanta. DGFP-ul a facut recurs care ieri 25.04.2012 a ... (vezi toată discuția)
Este corecta decizia? titi marina titi marina Va salut. Am o nelamurire pe care incerc sa o inteleg cu ajutorul dv. La instanta Tribunalului Arges, am cerut restituirea taxei de poluare si plata si a ... (vezi toată discuția)
dobanda aferenta conf art 124 cp fiscala v1orel v1orel Buna ziua! Am o mica nelamurire in legatura cu modalitatea de calcul a dobanzii aferente in cazul restituirii taxei de poluare. Am primit de curand ... (vezi toată discuția)