avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

buna ziua ,
la data de 01.10.2014 implinesc varsta de 62 ani si 9 luni si am o vechime in munca de 43 ani fara armata . As dori sa stiu daca ma incadrez la pensie anticipata si la ce coeficient de penalizare ma incadrez .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:37, 11 Aprilie 2013
Barbat nascut la 01.01.1952 are dreptul la Pensie anticipata la indeplinirea celor 43 de ani de vechime in munca (fara stagiu militar)
Pensia anticipata Nu este penalizatoare !
Conditii:
Varsta 60 de ani
Stagiu 43 de ani,fara stagiu asimilat

Stagiul asimilat care nu intra in cei 43 de ani.

Legea 263/2010
ART. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
a) a beneficiat de pensie de invaliditate;
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma;
c) a satisfacut serviciul militar ca militar in termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilita, a fost concentrat, mobilizat sau in prizonierat;

g) a fost elev al unei scoli militare/scoli de agenti de politie sau student al unei institutii de invatamant din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala pentru formarea cadrelor militare, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, cu exceptia liceului militar.

Daca indepliniti conditia de 43 de ani,fara stagiu asimilat,pensia va fi anticipata,fara penalizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare garofina garofina Barbat nascut pe data de 23.05.1950,salariat din mai 1969.Va rog sa-mi spuneti in ce conditii m-as putea pensiona.Va multumesc . (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala luciivan luciivan Buna seara!Am varsta de 57 ani si 6 luni si vechime in campul muncii de 38 ani. I ntrebarea mea este: Sunt penalizata daca ies la pensie anticipat?? Va ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata roberto02 roberto02 Sunt nascut in 17/06/1956 sex masculin si sunt angajat din data de 21/08/1980.Va rog sa-mi spuneti cand pot ramane la pensie anticipat si daca se ia in calcul ... (vezi toată discuția)