avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA sau ÎI - magazin de cartier; conditii, ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA sau ÎI - magazin de cartier; conditii, costuri, autorizatii

Bună ziua tuturor celor de aici.
Vă rog să mă luminați în privința următoarei chestiuni:

În zona în care locuiesc (la casă), cele mai apropiate magazine se află la o distanță
considerabilă, astfel că m-am gândit să le ofer vecinilor mei o alternativă
convenabilă.
Prin înființarea ca PFA sa a unei ÎI, pentru comercializarea de bunuri de consum
- alimentare și nealimentare, cu prețuri ”ca în piață” - scutindu-i deci de
timp, efort și bani (transportul cu microbusul, dus-întors etc).

Întrebările la care vă rog să răspundeți sunt:
1. Care sunt diferențele, deosebirile, între PFA și ÎI?
Impozitele sunt aceleași? Am citit că, de când PFA pot avea angajați, nu mai sunt
deosebiri. Oricum, care este mai convenabilă, prima sau a doua?
2. Având în vedere că, cel puțin pentru început, nu aș avea spațiu comercial
(magazin), pot funcționa ca și vânzător ambulant de produse (alimentare & nealimentare)?
Am găsit pe internet că aceasta (vânzător ambulant..) este prevăzută de COR, la
codurile 911101, respectiv 911102.
Sau, mai e varianta cu livrarea la domiciliul clientului, pe bază de comandă:
911301. Practic așa mi-aș dori să funcționez:
- fac o listă cu produsele și prețurile aferente, pe care o ofer potențialilor clienți;
- aceștia mă contactează și-mi spun de ce produse au nevoie;
- le pregătesc și le livrez în timp minim, cu avantaje de ambele părți.
3. Am voie să vând pâine? Sau trebuie condiții speciale de depozitare? (În afară de
igiena care este, dealtfel, obligatorie.)
4. Am nevoie de casă de marcat (AMEF)?
5. Cum mă sfătuiți să procedez, în vederea înființării? Care ar fi costurile
implicate? (Casă de marcat, taxe, autorizații, etc)

Vă mulțumesc.

Cu stimă,
Daniel, Piatra Neamț

Alte discuții în legătură

Vânzãtor ambulant; livrare la domiciuliul clientului pe bazã de comandã ContSters279511 ContSters279511 Bună ziua tuturor celor de aici. Vă rog să mă luminați în privința următoarei chestiuni: În zona în care locuiesc (la casă), cele mai ... (vezi toată discuția)
Lista cu articolele pentru fiscalizarea casei de marcat? ContSters330987 ContSters330987 Dupa obtinerea nr de ordine trbuie sa ma prezint (pentru fiscalizare )cu lista de produse alimentare si nealimentare pentru magazin, cu lista bauturilor ... (vezi toată discuția)
Comertul cu amanuntul la targuri AlexandraCiolan AlexandraCiolan Buna ziua. Am deschis un PFA in dorinta de a comercializa bauturi/sucuri naturale obtinute din fructe, momentan doar la targuri, expozitii. Activitatea nu ... (vezi toată discuția)