avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ASIGURAREA LOCUINTEI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ASIGURAREA LOCUINTEI

Buna seara,

o prietena de-a mea a avut un incident anul trecut in luna iulie si anume ca i-a luat foc niste anexe din curte si totodata a ars si la vecina de langa ea o magazie ,lemne de foc si o parte dintr-un acoperis si o masina de spalat .
au fost chemati pompierii ,s-a stins focul, iar prietena s-a oferit sa-i repare vecinei cele arse insa aceasta a refuzat zicand ca ea v-a apela la firma de asigurari la care si-a asigurat casa .
toate bune si frumoase ,prietena si-a reparat cele distruse ,vecina a chemat firma de asigurari care au despagubit-o .
zilele astea prietena a primiit de la firma de asigurari la care vecina era asigurata o adresa prin care i se cerea sa plateasca suma de 9000 lei in termen de 15 zile ,suma reprezentand suma desbagubita si daca nu plateste o da in judecata ,daune morale,dobanzi etc .
specific ca ea nu are acesti bani si mai ales in 15 zile .
deci trec 10 luni de zile pana i se cer acesti bani ,plus ca ea nu a fost chemata in momentul cand acestia au evaluat distrugerile ,nu i se prezinta un deviz ,nu i se prezinta cu dovezi cele distruse de foc si de unde provine aceasta suma .
va rog sa -mi dati un raspuns ce este de facut si de ce mai platim asigurari daca ei incearca sa recupereze banii ,care sunt de fapt rostul acestor asigurari si ce sanse are in eventualul unui proces .

(Interventie moderator: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, contravine regulamentului forumului. Multumesc)
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Cel mai recent răspuns: ADELA.B , utilizator 22:10, 10 Aprilie 2013
Este temeinica si legala pretentia asiguratorului ,in conditiile in care vecina detine asigurarea locuintei ca in situatia unui eveniment ,asiguratul sa fie despagubit,asiguratorul urmand sa recupereze valoarea acestuia prin actiune in regres impotriva vinovatului
Puteti negocia cu asiguratorul o esalonare a plati
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu asigurarea tucano tucano Buna ziua.Am probleme cu asigurarea la [EDITAT].Acum o luna de zile casa mamei mele a ars in mare parte precum si alte doua case in totalitate,case care erau ... (vezi toată discuția)
Victima unui incendiu provocat de vecin , pasii de urmat pentru reuperarea pierderilor materiale vvictor vvictor Buna ziua , Datorita problemei cu care ma confrunt sunt nevoit sa apelez la cunostintele si experienta celor de pe acest forum , daca problema a mai fost ... (vezi toată discuția)
Ce solutie exista pt a recupera plata daunelor? viorel constantin viorel constantin Apartamentul in care locuiesc a fost inundat de vecinul de deasupra. Am luat leg cu cei de la firma de asigurari Generali, am chemat veciniii si ... (vezi toată discuția)