avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie revocare din functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie revocare din functie

Am fost revocat din functie prin decizie a directorului general si apoi am semnat un act aditional in baza deciziei.Se specifica ca actul aditional a fost semnat in baza deciziei, care decizie nu specifica din ce motiv si nici nu se specifica vreun termen de contestatie. La ora inceperii programului aveam o functie iar spre sfarsitul programului am fost chemat la serviciul resurse umane sa semnez cele doua documente. Le-am semnat si a doua zi a facut o informare catre directorul general ca acea decizie reprezinta o modificare unilaterala a CIM si ca voi analiza si voi proceda in consecinta!
Nu am primit vreun raspuns, de fapt nu am cerut acest lucru prin acea informare.
Pot sa ma adresez in instanta?
Va rog sa ma ajutati si cu un model de plangere eventual cu trimitere la legislatia aplicabila!
Multumesc foarte mult, sunt intr-o situatie implorabila!
Mentionez ca am fost numit in functie prin decizie a directorui general, sigur alta persoana era director, iar societatea nu este privata.
Cel mai recent răspuns: samblaky , utilizator 17:51, 21 August 2013
Vedeti raspunsurile primite pe topicul deschis sub alt nume de user
www.avocatnet.ro/content/for...

:offtopic: Interventie moderator
Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona", aceasta practica nu este acceptata in nicio comunitate online iar consecinta este stergerea tuturor clonelor.
Sigur am fost inregistrat, am sters contul vechi, am precizat si motivul si am infiintat un alt cont.
Am gresit cu ceva?
Si totusi, care este termenul limita de depunere a contestatiei!
Dupa Codul muncii este de 30 de zile iar dupa dupa Legea 62/2011 este de 45. Care ar fi mai "aplicabil"!?
Multumesc, mai intai pentru intelegere!
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
samblaky, utilizator
Termenul de contestare a unei decizii de sanctionare disciplinara este de 30 de zile de la data comunicarii acesteia .... termenul de contestare a unei alte decizii privind executarea, modificarea , suspendarea si incetarea c.i.m. este de 45 de zile de la data luarii la cunostinta.
Multumesc!
...si daca au trecut 5 luni se mai poate face ceva? In instanta nu, dar la nivelul institutiei?

Alte discuții în legătură

Revocare din functie ContSters50658 ContSters50658 Am fost revocat din functie prin decizie a directorului general si apoi am semnat un act aditional in baza deciziei.Se specifica ca actul aditional a fost ... (vezi toată discuția)
Am primit decizia de conelia anghel conelia anghel Sunt de profesie inginer chimist, promotia 1984 si sunt angajata la S.C. .............S.R.L., cu CIM pe durata dedeterminata, in functia de sef serviciu Privat ... (vezi toată discuția)
O doamnă îmi șterge mereu întrebările Hamarsold300 Hamarsold300 O doamnă îmi șterge mereu întrebările, nu știu ce are cu mine. (vezi toată discuția)