avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonanta de plata - taxa de timbru si timbru judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonanta de plata - taxa de timbru si timbru judiciar

Ordonanta de plata, cu ce valoare o timbrez si ce taxa de timbru pot sa incadrez?
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 07:45, 10 Iulie 2013
Se încadrează că taxa judiciara de timbru, nu se plăteşte la valoarea creanţei, că în dreptul comun ci 39 lei şi timbru judiciar 0,5 lei. Cereri şi cheltuieli de judecata pentru aceste plăti.
Conform art. 2 alin. 1 indice 3 din legea nr. 146/1997, modificată prin legea nr. 76 din 2012, taxa de timbru judiciar în cazul ordonanţei de plată este de 150 lei, timbru judiciar de 0,30 lei.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic
Scuze dar eu in anul 2013 tot 39 lei am achitat si timbru judiciar de 0,30 lei. Asa a solicitat instanta prin citatie.Cu stima.
Legea taxelor de timbru s-a modificat inca din 15 februarie 2013, odata cu intrarea in vigoare a noului C.proc.civ., iar pentru ordonanta de plata taxa de timbru este de 150 lei.

Krissia a scris:

Scuze dar eu in anul 2013 tot 39 lei am achitat si timbru judiciar de 0,30 lei. Asa a solicitat instanta prin citatie.Cu stima.

Si s-a mai modificat inca o data prin OUG 80/2013. Este 200 lei.

Alte discuții în legătură

Somatie de plata Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Am inteles ca incepand cu 01.02.2013 se abroga Ordonata nr. 5/2011 privind Somatia de plata. In cazul in care am un client, persoana juridica, ... (vezi toată discuția)
Aplicarea in timp a o.u.g. 80/2013 - taxa judiciara de timbru JohnnyBRB JohnnyBRB Art. 55 din O.U.G. 80/2013 \\"Pentru cererile şi acţiunile introduse până la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, timbrul judiciar se ... (vezi toată discuția)
Procedurã pentru ordonanþa de platã robertsega32 robertsega32 Buna ziua, Pentru o factură emisă în februarie 2013, înainte de intrarea în vigoare a noului cod de procedură civilă, este obligatorie urmarea ... (vezi toată discuția)