Buna ziua,
Va rog sa-mi dati un sfat in legatura cu inchiderea sau suspendarea firmei mele (SRL din 2004 fara activitate).
Acesta firma este suspendata momentan, am aflat ca daca vreau sa o inchid costurile sunt undeva la 1800 Ron. E adevarat?
Daca o redeshid (cel putin 1 an nu am niciun fel de costuri) ar trebui sa merg la Registru Comertului ceea ce momentan nu pot - sunt plecata din localitate si am si un bebe de 9 luni. Pot trimite acte la Registru Cometului prin posta sau curierat?
Multumesc anticipat!
1800 lei? Nu este adevărat. Costurile sunt 187 lei pentru prima etapa (depinde de contorul de cuvinte, însă nu cred că veţi depăşi 1000 de caractere), iar pentru etapa a II-a veţi plăti până în 200 lei (aici includ şi dovada publicării în Monitorul Oficial a deciziei de dizolvare).
Poate să vă coste ceva întocmirea bilanţului de lichidare, acesta îl întocmeşte de un contabil.
Orice procedură de înregistrare a menţiunilor la Registrul Comerţului o puteţi face prin poştă. Puteţi comunica o adresă de e-mail pentru a purta corespondenţă şi a vi se comunica documente, spre exemplu factura de plată.
Multumesc pentru raspuns.
Prin "mentiune" pot instiinta Registrul Comertului ca vreau sa inchid firma?
Cum pot inchide acesta firma fara costuri?
V-as fi recunoscatoare daca mi-ati descrie pasii ce trebuie urmati , eu neavand cunostinte de specialitate.
Fără costurile minime pe care vi le-am indicat nu puteţi radia societatea.
"Menţiune" înseamnă că faceţi o înregistrare la Registrul Comerţului cu privire la societate.
Procedura de dizolvare - lichidare şi radiere o aveţi aici [ link extern ]