am si eu o ? sa terminat procesul in care eram implicat si sa dat sentinta 2 ani cu suspendare si 3 ani de incercare dar nu sunt lamurit insa cu asta sau e numai suspendarea asa am auzit ast rsp
Depinde despre ce suspendare vorbim:
1.- daca pedeapsa aplicata este una cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei atunci aveti un termen de incercare de 4 ani calculat de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare,
- termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate 2 ani ( in cazul dvs.) la care se adauga un interval de timp de 2 ani prevazut de disp.art 82. c.pen.( si deci nu 3 asa cum ati scris),
2.- daca pedeapsa aplicata este una cu suspendarea executarii sub supraveghere, atunci termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei ( 2 ani) la care se adauga un interval de timp intre 2 si 5 ani stabilit de instanta, asa ca in acest caz ar putea fi 3 ani cum spuneti dvs, deci un total de 5 ani calculat de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare,
- asa ca... lamuriti-va mai intai in care varianta va aflati, pentru ca daca va aflati in varianta 2 atunci pe perioada celor 5 ani, instanta stabileste si masuri de supraveghere/obligatii pe care trebuie sa le respectati ( le gasiti in dispozitivul hotararii pronuntate).
Buna ziua
alexbz
am si eu o ? sa terminat procesul in care am fost judecat si vreau sa stiu cat imi ramane fapta in cazier am luat 2 ani cu suspendare si 4 de incercare or ... (vezi toată discuția)
Condamnare
MISAMIHAI
Solutia pe scurt: Condamnă inculpatul x la o pedeapsă de 8 luni închisoare. În baza art.81 C.p. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei ... (vezi toată discuția)