avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lege&pasunat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lege&pasunat

sunt propietarul unui teren ,aflat in continuarea locului unde am locuinta si gradina aferenta gospodariei,dar care nu este imprejmuit :este de lungime 150m si latime 12 m.Mentionez ca nu este cultivat de mult timp si a devenit poiana de fan.Am vecini alaturati care au inceput sa creasca capre si stau cu ele la pascut si pe terenul meu ca cica pasunatul este la liber pe toate terenurile necultivate pana 23 aprilie.Cum as putea afla cum sta treaba cu pasunatul asta la liber cum zic salbatici astia de vecini ai mei care nici macar nu m-au intrebat macar daca doresc sa-i las sa pasca caprele si oile pe terenul meu pe care am si acte si cadastru si mai platesc si impozit. Si apropo la ce distanta de locuinta mea au voie sa isi construiasca grajdurile ca va dati seama ca vara si toamna miroase foarte urat. Va multumesc si va rog ajutati-ma.:((
Buna seara! Nu vreau sa va dezamagesc dar...pe cale legala e cam greu! Si eu sunt in aceeasi situatie de 2 ani,am nenumarate sesizari la politie si degeaba! Ei continua sa pasca animalele pe terenul meu si chiar sa ma ameninte sa tac din gura ca noaptea se pot intampla multe!!!!!!!!!!!!
In primul rand trebuie sa va interesati cum este reglementat pasunatul, in Hotararea data de Consiliul Local al regiunii unde domiciliati.
Vorbind despre drepturile dvs., sunteti protejat chiar de Constitutia Romaniei, Art.35, al.1
Statul recunoaste dreptul oricarei persoane la un mediu inconjurator sanatos si echilibrat ecologic.
si
Art.44, al.7: Dreptul de proprietate obliga la respectarea sarcinilor privind protectia mediului si asigurarea bunei vecinatati, precum si la respectarea celorlalte sarcini care, potrivit legii sau obiceiului, revin proprietarului.

Referitor la cealalta intrebare, raspunsul il gasiti in art.16 din Ordinul Ministerului Sanatatii nr.536/1997.

Art. 16
Adaposturile pentru cresterea animalelor in curtile persoanelor particulare (de cel mult 5 capete porcine si 5 capete bovine) se amplaseaza la cel putin 10 m de cea mai apropiata locuinta invecinata si se exploateaza astfel incat sa nu produca poluarea mediului sau disconfort vecinilor.

In speranta ca am fost de ajutor, va doresc sa primiti un raspuns pozitiv de la Garda de mediu iar vecinii dvs. o amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reguli amplasament anexe animale florentyn florentyn va salut .as dori daca poate cineva sa ma ajute cu raspunsul la urmatoarea intrebare.. anexa de animale a vecinilor mei se afla in fata ... (vezi toată discuția)
Este legal? AdrianaNicolae20 AdrianaNicolae20 Poate vecinul să costruiască o încăpere din beton pentru creșterea păsărilor lânga casa mea la o distanțâ de 8m? Care este distanța legală? (vezi toată discuția)
Raporturi de vecinatate izaandre izaandre Buna ziua! M-am mutat de curand in Giroc,jud.Timis,la 3 km de Timisoara.Vecinii mei au gaini si iepuri chiar langa gardul casei.Exista vreo reglementare ... (vezi toată discuția)