avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita imobil in litigiu
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita imobil in litigiu

Buna ziua,

Va rog sa-mi raspundeti motivat, in masura posibilitatilor urmatoarei situatii:
Daca reclamantul pierde intr-un proces, iar paratul isi cere prin executor judecatoresc cheltuielile de judecata, poate acesta sa execute silit imobilul aflat in proprietatea reclamantului, imobilul face obiectul unui alt proces in desfasurare dintre cei doi?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DoinaDMM , utilizator 13:18, 12 Aprilie 2013
Conf. Noului Cod Pr. Civila, art. 812, al.5 "In cazul titlurilor executorii privitoare la creante a caror valoare nu depaseste 10.000 lei, vanzarea bunurilor imobile ale debitorului poate fi facuta numai daca acesta nu are alte bunuri urmaribile sau daca are bunuri urmaribile, dar nu pot fi valorificate. Refuzul nejustificat al debitorului de a furniza executorului judecatoresc informatiile, lamuririle si dovezile necesare, precum si furnizarea cu rea-credinta de informatii incomplete in legatura cu existenta si valoarea unor bunuri mobile ori a unor venituri de natura a fi valorificate in vederea acoperirii integrale a creantei permit declansarea urmaririi silite imobiliare chiar daca valoarea creantei nu depaseste 10.000 lei."
In ceea ce priveste celalat proces in desfasurare intre cei doi, atat timp cat pentru acesta nu s-a pronuntat instanta, in mod definitiv si irevocabil, iar aces imobil se afla in proprietatea tabulara a debitorului Dvs., se vor aplica prev. legale in materie de executare silita, pentru punerea in executare a titlului executoriu ce prevede cheltuielile de judecata pe care reclamantul este obligat sa vi le achite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita cheltuieli de judecata- plata esalonata Adrianflorina81 Adrianflorina81 am primit o somatie pentru o executare silita a unor cheltuieli de judecata, sunt de acord sa le platesc dar nu am de unde toata suma in intregime in valoare ... (vezi toată discuția)
Poprire imobiliara homonai homonai Cu ceva timp in urma am avut un conflict cu o persoana, acesta m-a dat in judecata pe motiv de lovire si alte violente. A castigat procesul, eu trebuiind sa-i ... (vezi toată discuția)
Executare imobil cu uzufruct viager alexandra8822 alexandra8822 buna ziua,acum ceva timp am facut un imprumut banca,intre timp s-a ajuns la imposibilitatea de a achita ratele imprumutului,eu am un contract facut de parinti ... (vezi toată discuția)