buna ziua,
in anul 2012 am intrat in concediu de crestere copil primind o indemnizatie de crestere conform legii in vigoare.
acum cateva zile am primit de la asistenta sociala unde am depus dosarul sa prezint acte pentru a justifica niste venituri din 2012 cu care eram inregistrata la fisc.
in anul 2012 am fost aleasa prin vot ,cenzor la asociatia de locatari unde locuiesc ,fiind mandatata de catre comitetul asociatiei sa verific trimestrial actele intocmite la asociatie,semnand un contract de mandat unde primeam o indemnizatie impozabila de 57.00 ron.
Acum cei de la administratia financiara m-au pus sa dau inapoi bani primit pe trei luni din anul 2012 pentru ca sunt inregistrata cu un venit in aceste luni. Este normal? in instanta voi avea castig de cauza daca atac acesata decizie? Va multumesc
2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 16
...
(2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art.2 alin.(1), respectiv la art.5 si art.9 alin.(4) si (5) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:
...
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului și copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...
OUG nr.111/2010:
Art. 20
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.
(2) Asupra drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu se datorează impozit şi nici contribuţiile sociale obligatorii stabilite de lege.
Art. 24
(1) Sumele încasate necuvenit se recuperează de la beneficiarii acestora, pe baza deciziei emise de directorul executiv al agenţiei teritoriale, cu respectarea termenului general de prescripţie.
(2) Decizia prevăzută la alin. (1) constituie titlu executoriu şi poate fi contestată conform prevederilor Legii nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
......
1. Nu vad cum ati putea sa atacati in instanta un articol dintr-un act normativ (!?).
2. Daca va referiti la art.16(3) din OUG 111/2010, acesta spune:
Art.16
...
(3) Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu. Prevederile se aplica si in cazul consilierilor locali.
3. - Venitul din activitatea de cenzor la asociatia de locatari este un venit profesional (din prestarea unei munci) impozabil.
- Acest venit nu este provenit dintr-o lege, CCM sau CIM care sa se refere la perioade anterioare intrarii in CCC si care sa nu rezulte dintr-o activitate profesionala desfasurata in timpul CCC.