avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Rate carduri neplatite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Rate carduri neplatite

Buna ziua .
Am niste rate la o anumita banca pe care nu le am mai platit de 2 ani de cand am ramas fara loc de munca. Nu am avut nici un fel de probleme cu banca , mi am platit ratele la timp etc. Am fost plecata din tara o perioada in cautarea unui loc de munca insa fara rezultate.Am revenit in tara si am fost de buna voie la banca pentru o discutie in speranta ca pot ajunge la o intelegere. Cardurile momentan sunt blocate si nu pot sa platesc nici daca vreau. Solutia bancii a fost sa achit toata suma ( in jur de 8000 lei) .Am insistat ca nu am cum sa platesc o asemenea suma si singura varianta a fost un total de 6 rate in valoare de 1200 lei fiecare. Nu mi am permis si asta a fost. Acum la un an de zile de la discutia avuta cu banca am primit o vizita de la niste reprezentati ai bancii cu aceeas varianta de 6 rate pe luna si cu amenintarea ca daca nu platesc ma vor da in judecata . Intrebarile mele sunt : Care este suma maxima de plata la care ma poate obliga banca in cazul in care ajungem la tribunal. In conditiile in care nu lucrez si nu am nici o alta sursa de venit ? Poate sta in favoarea mea faptul ca am incercat sa rezolv de buna voie pe cale amiabila problema ? Eu am cerut bancii sa mi permita sa platesc toata suma .dar in rate de minim 100 de lei. Asa cum faceam inainte sa raman fara loc de munca ... Aveam rata 80 de lei plateam 100 , sau 200 , sau 400 in funtie de cum imi permiteam. Oare in cazul asta nu este banca de rea credinta? Si inca o intrebare destul de importanta ..Urmeaza sa intru in posesia unei case ( bunicul imi face vanzare-cumparare ) Poate banca sa puna sechestru pe aceasta casa?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: sorinna87 , utilizator 14:18, 12 Aprilie 2013
Nu veti ajunge cu banca la tribunal, ci direct la executare silita. Executorul n-o sa aiba ce sa execute daca ziceti ca nu aveti venituri.. asta pana veti avea o casa.
In situati asta in care banca refuza o varianta "omeneasca" de solutionare pot sa i dau eu in judecata pe ei? In momentul de fata banca efectiv imi pune "bete in roate" si ma impiedica sa platesc datoria prin faptul ca mi-a blocat cardurile si imi cere o suma pe care nu mi o permit.
Din ce motiv sa ii dati in judecata ?
V-ati dus dvs la ghiseul bancii si nu v-a primit banii ?
DA !!!! Am cerut sa platesc si nu am fost lasata . Mi au spus ca nu se poate pt ca a fost blocat contul si trebuie sa platesc toata suma ( 8000 de lei ) sau sa facem alt contract pe 6 luni cu suma de 1200 de lei pe luna.Daca imi permiteau sa platesc la casieria bancii pana acum era achitat creditul !
Daca intrati in posesia casei,banca va va executa silit-va scoate casa la licitatie si isi va recupera creanta de 8000 de lei.
Degeaba ati mers sa discutati cu banca(oral),trebuia sa faceti o cerere in scris cu numar de inregistrare unde sa cereti un raspuns la situatia dvs.Banca poate sa nu recunoasca ca ati fost si ati discutat cu ei...

Alte discuții în legătură

Poprire salariu- cuantum mmiionut mmiionut buna ziua. Imi cer scuze daca s-a mai discutat acest subiect, dar eu nu l-am gasit. Problema mea suna in felul urmator:in ziua de salariu m-am prezentat ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita- cerere pt incuviintare depusa la mai multe judecatorii MihaelaZburatura MihaelaZburatura Buna ziua, As dori sa va adresez o intrebare. In 2010 am cerut un credit de la o banca. Acesta mi s-a acordat, am platit o perioada de cateva luni ratele ... (vezi toată discuția)
Executare silita adynut adynut Buna ziua vreau sa ma ajutati si pe mine daca se poate intr-o anumita situatie,o situatie disperata as spune.acum cativa ani parintii mei au luat un credit de ... (vezi toată discuția)