Buna ziua,
As dori sa va adresez o intrebare. In 2010 am cerut un credit de la o banca. Acesta mi s-a acordat, am platit o perioada de cateva luni ratele dupa care am ramas fara job atat eu cat si sotul meu. Evident ratele nu le-am mai putut plati. De atunci nu am reusit nici unul sa ne gasim un job stabil care sa ne poata permite sa platim ratele restante. In primele luni de la neachitarea ratelor am fost somati atat telefonic cat si scris de banca. In urmatoarea perioada am aflat ca dosarul nostru a fost inaintat catre un executor. Am mers si am discutat cu dansul, ca urmare a discutiei purtate am incheiat un acord de plata pe urmatoarele 6 luni. Avand in vedere situatia noastra financiara nu am putut respecta nici acest acord in totalitate. De atunci nu am mai primit nici o hartie scrisa, email sau alta cale de corespondenta cu privire la situatia cu acest credit. Mentionez faptul ca in tot acest timp nu am mai efectuat nici o plata catre banca. Astazi am verificat pe portalul tribunalelor Bucuresti situatia mea din pura curiozitate. Am constat ca figurez cu dosare deschise si solutionate in anul 2012 la tribunalele sectoarelor 1,2,3 si 5 sentintele fiind - incuviintare executare silita definitiva si irevocabila - . Intrebarea mea catre dumneavoastra este daca organele judecatoresti sau banca ar fi trebuit sa ma informeze cu o citatie sau alt mijloc de informare cu privire la acest dosar. O alta intrebare ar fi daca este normal ca sa fiu data in judecata de catre banca la 4 judecatorii diferite adica judecatoriile sectoarelor 1,2,3, si 5 cu numere de dosar diferite.
Va multumesc si astept cu mare interes un raspuns din partea dumneavoastra.
Cel mai probabil dosarele la care faceti referire dateaza dnaintea declansarii executarii silite impotriva dvs., incuviintarea executarfii silite fiind necesara pentru a se declansa executarea silita impotriva dvs.
Am initiat un credit in 2005. Am platit 5 ani din cei 10. in 2010 salariul mi-a fost micsorat cu 50% si nu am mai platit deloc. In noiembrie 2012 am fost executata silit astfel: 1. mi s-a pus poprire pe salariu; 2. mi-au pus sechestru si pe casa. Dupa prima transa de bani pe care mi-au luat-o din leafa, la 3 saptamani m-am trezit cu sechestru pe casa. M-am speriat. Era sa si mor... noroc cu neamurile care au pus mana de la mana si mi-au achitat creditul restant la banca. Nu cea de la care am luat creditul ci la cea cu care lucreaza firma de recuperare. I-am dat in judecata. Am sanse de castig deoarece m-au hartuit din 2 parti? Multi spun ca da, putini ca nu. Pe langa toate acestea, biroul executorului jdecatoresc a facut o greseala fff mare, inadmisibila...dupa ce am platit creditul restant, m-am dus la BEJ sa-mi ridice sechestru. Mi-au cerut bani, dar chitanta nu. Norocul meu ca eram cu avocatul dupa mine care s-a crucit. In final ne-a scris pe spatele extrasului de cont(in original de la banca, care dovedea plata sumei integral),ceva de genul...s-a primit suma de 80 ron de la dna.... reprezentand ridicarea sechestrului pe imobil. Au pus stampila si au semnat. Ce ziceti de asta? Am sanse sau nu in instanta? Va multumesc
Astazi am verificat pe portalul tribunalelor Bucuresti situatia mea din pura curiozitate. Am constat ca figurez cu dosare deschise si solutionate in anul 2012 la tribunalele sectoarelor 1,2,3 si 5 sentintele fiind - incuviintare executare silita definitiva si irevocabila - . Intrebarea mea catre dumneavoastra este daca organele judecatoresti sau banca ar fi trebuit sa ma informeze cu o citatie sau alt mijloc de informare cu privire la acest dosar.
[/quo]
Art. 373^1 alin. 2 Cod Pr. Civila: " Instanţa de executare încuviinţează executarea silită a obligaţiei stabilite prin titlul executoriu, printr-o singură încheiere dată în camera de consiliu, fără citarea părţilor, în termen de cel mult 7 zile de la înregistrarea cererii de încuviinţare a executării silite."
gabrielamitroi a scris:
Am sanse de castig deoarece m-au hartuit din 2 parti? Multi spun ca da, putini ca nu.
Nu aveti sanse de castig. Executarea silita are loc prin toate formele prevazute de lege, simultan sau succesiv. Calitatea Dvs. de imprumutat al respectivului contract de credit bancar - titlu executoriu, permite executorului urmarirea Dvs. atat mobiliara, cat si imobiliara!
Va multumesc pentru promptitudinea dumneavoastra. As dori sa mai stiu daca aceste dosare se pot prescrie la un moment dat si dupa cat timp si daca voi intra in posesie de bunuri mostenite mi le poate executa? Eu in acest moment nu detin mobile sau imobile. Multumesc.
Din cele spuse de Dvs., a-ti achitat integral creditul datorat ( creanta ) si cheltuielile de executare silita, prin urmare in acest caz, trebuie sa solicitati executorului judecatoresc procesul-verbal de inchidere a dosarului executional, unde constata achitarea integrala a creantei datorate.
Daca mai aveti un alt credit restant, pentru care fie ve-ti fi executata silit, fie sunteti deja, in aceasta situatie, de-asemenea, in functie de calitatea Dvs., se vor intreprinde masuri de executare silita, pana la recuperarea creantei datorate.