avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobandire imobil pe numele de fata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobandire imobil pe numele de fata

Daca o persoana care este casatorita in strainatate,in tara nu figureaza ca este casatorita,poate sa-si cumpere o casa,doar pe numele de fata?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mediator_Constantinescu , utilizator 17:30, 12 Aprilie 2013
Pai ce nume poarta, numele de fata ?
La cumparare trebuie sa declare daca e casatorita sau nu.
Doamna,

Orice persoana nu are decat un nume. Numele dobandit la casatorie. Numele de fata il puteti redobandi doar dupa divort. Notarul va identifica dupa un act de identitate valabil, deci nici nu ati avea cum sa incheiati actul.
in plus o sa va intrebe daca sunteti casatorita, iar declaratia mincinoasa e infractiune.
Orice bun dobandit in timpul casatoriei, in Romania, este bun comun, indiferent de ce scrie in actul respectiv cu privire la starea civila a dobanditorului.
Am uitat sa precizez ca are buletin valabil pe numele de fata.
Ala nu e buletin valabil. Legea va obliga sa il preschimbati , altfel veti primi amenda.
Persoana respectiva are dubla cetatenie- la expirarea buletinului de romania nu isi mai face altul.in tara ea nu figureaza casatorita- si nici nu va figura. De aceea intreb daca poate sa-si cumpere o casa pe numele ei de fata.multumesc

Alte discuții în legătură

Calatorie in strainatate cu pasaportul avut inainte de casatorie alesssandra13 alesssandra13 Urgent!!!! Urmeaza sa plec din tara (in Turcia mai exact) si am vechiul pasaport cu numele anterior casatoriei (care este valabil pana in martie 2016). Ma ... (vezi toată discuția)
Reinnoirea buletinului fara transcrierea actelor de stare civila pieceofwork pieceofwork Buna ziua! Locuiesc in Mexic iar aici m-am casatori, dar inca nu am facut transcrierea certificatului de casatorie la Ambasada romana. O sa vin in tara ... (vezi toată discuția)