avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... beneficiar somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

beneficiar somaj

am fost sanctionata cu desfacerea disciplinara a contractului individual de munca in conformitate cu articolul248 alin.1,litera e, coraborat cu art 61 lit a din legea 53/2003-codul Muncii, beneficiez de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:03, 13 Aprilie 2013
Nu.
Contractul Individual de Muncă încetând din vina d-voastră nu veţi beneficia de ajutor de şomaj.
1. Beneficiati de indemnizatie de somaj numai daca incetarea contractului individual de munca (CIM) nu va este imputabila dvs.

2. Concedierea pe motive disciplinare (art.61, lit.a) din Codul muncii) va este imputabila si nu va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj.

3. Incercati sa incheiati un nou CIM pe perioada determinata de o luna de zile si la incetarea acestuia veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ? miluma miluma Pot sa cer somaj daca am contractul de munca desfacut cu art.61 alin(1) lit.a din codul muncii? (vezi toată discuția)
Dreptul muncii- contract de munca-demisie-somaj krisseftika krisseftika Buna seara. As dori sa aflu in ce conditii se acorda ajutorul de somaj,daca prin concediere se poate acorda ajutorul de somaj, si daca prin desfacerea ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim cu art.61,lit.a ionelabejenaru ionelabejenaru Buna ziua,din nou,cum v-am mai scris,astazi am primit acasa o notificare,prin care sunt invitata la fostul loc de munca ptr.a mi se desface cim-ul cu ... (vezi toată discuția)