Buna ziua ! Ieri (25.2.09) am fost oprit de politie pt ca nu mi functiona farul stanga. Mi a cerut actele dar nu le aveam la mine . Tipul a fost de treaba, pt ca aveam rca-ul expirat si el mi a dat doar 6 puncte de amenda pt ca nu aveam actele la mine si doar atat nu pt far nu pt rca nimic . amenda e de 180ron in 48h sau 360. Ceea ce va intreb eu este daca pot contesta procesul verbal pt ca la adresa mi-a scris Pni (in loc de Poni ). Pot contesta acest lucru ? Daca da .. unde ? Va multumesc !
Motive de anulare a procesului-verbal de contraventie
Motive de anulare a procesului-verbal de contraventie sunt selectate din hotarari judecatoresti care au anulat procese-verbale de constatare a contraventiei:
- neprezentarea probei radar in instanta;
- politistul nu mentioneaza distanta de indicatorul care interzice oprirea/stationarea si nu mentioneaza numarul casei in fata careia a fost oprita masina;
- politistul nu mentioneaza unde a stat autovehicolul, era sau nu pe partea carosabila, adica era sau nu sub incidenta indicatorului care interzice oprirea/stationarea;
- mentionarea mincinoasa a numarul casei si a distantei fata de indicatorul care interzice oprirea/stationarea;
- necorelarea intre distanta de la indicatorul care interzice oprirea/stationarea si numarul casei in fata careia era oprita masina;
- nementionarea motivelor care au dus la intocmirea unui proces verbal care nu contine datele cerute de lege;
- nu sunt mentionate obiectiunile contravenientului;
- lipsa semnaturii agentului constator;
- lipsa mentiunilor cu privire la numele si functia agentului constatator;
- nerespectarea formei cerute de lege a formularului pe care s-a facut PVB;
- stabilirea amenzii contraventionale in suma totala, fara sa indice sanctiunea aplicata pentru fiecare din contraventile stabilite;
- politistul nu este specializat si/sau nu are dispozitie din partea Inspectoratului General al Politiei Romane de a exercita controlul respectarii normelor de circulatie rutiera si de a aplica masurile legale in cazul in care exista incalcari ale normelor privind circulatia pe drumurile publice;
- contravenientul nu era de fata si nu putea sa faca obiectiuni;
Lista de mai sus prezinta doar o serie de motive de anulare a procesului verbal de contraventie.
nu am fost lamurit deloc de raspunsul dumneavoastra .. peste aceste lucruri am dat si eu pe forum dar nu am fost lamurit de "lista de mai sus prezinta doar o serie de motive de anulare a pr verb de contraventie" se incadreaza sau nu problema mea in atacarea unui proc verb ?
Faptul ca s-a strecurat o eroare materiala la numele dvs. nu atrage nulitatea procesului verbal.Sigur ca puteti constata procesul verbal , insa inteleg ca ati fost amendat pentru ca nu detineati rca -ul. In aceste conditii nu prea vad cum puteti obtine o solutie favorabila.Procesul verbal se contesta in termen de 15 zile de la data comunicarii iar contestatia se depune la judecatoria locului contraventiei.
Nu am fost amendat pt ca nu detineam Rca-ul, am fost amendat pt ca nu detineam actele la mine (act identit.+carnet). atat imi scrie in procesul verbal :"nu avea asupra sacartea de identitatea si permisul de conducere"'
Am citit gresit ati fost amendat pt ca nu aveati actele la dvs.
Alte discuții în legătură
Amplasare radar
megane
Acum cateva zile am fost inregistrat de un radar \"tip nou\" cu 78km/h in localitate. As vrea sa contest PV pentru modul de amplasare a radarului. Acesta era ... (vezi toată discuția)