avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... risc maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

risc maternal

buna ziua,am 12 saptamani de sarcina si am ramas in risc maternal,imi expira contractul de munca pe 16 mai 2013 iar de la serviciu mi s-a spus ca trebuie sa duc concediile medicale in continuare la casa de asigurari Si imi iau banii de la casa de asig.Intrebarea mea este daca imi plateste casa de asigurari si cat dureaza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:52, 15 Aprilie 2013
Potrivit art. 56 alin. (1) lit. i) din Codul muncii , contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata.

Art. 49 alin. (5) din Codul muncii, stabileste ca de fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.

OUG nr.158/2005:
Art. 32
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.

(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, contractul de administrare ori de management, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfăşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti.

(3) Drepturile achitate în condiţiile prevăzute la alin. (1) urmează a fi recuperate de către casele de asigurări de sănătate de la angajator, după caz, conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.i.m. pe durata determinata si concediu medical razvan61 razvan61 Trebuie sa fac o operatie...sunt angajat pe perioada determinata si operatia , impreuna cu concediul ce va urma vor depasi termenul contractului...ce se ... (vezi toată discuția)
C.i.m. pe durata determinata si concediul medical crocolina3 crocolina3 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Sunt angajat cu un contract pe perioada determinata de 3 luni(se incheie pe 13 octombrie 2016).Din cauza unor ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca individual pe termen limitat in caz de concediu de boala vioricadumitrescu vioricadumitrescu Buna seara , Va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea problema : Sotul meu este incadrat cu contract de munca pe termen limitat si a suferit un accident ... (vezi toată discuția)