avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Drepturi persoane cu handicap
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Drepturi persoane cu handicap

Am i intretinere fata mea care a implinit 18 ani si este persoana cu handicap accentuat.dupa 12 ani de gr 1 la majorat au constatat domnii de la comisie ca sa mai vindecat ,dar avand un handicap locomotor se deplaseaza foarte greu.As vrea sa achizitionez o masina cu care sa o pot deplasa mai usor si vreau sa stiu daca eu ca parinte am vreo scutire (de taxa auto,rogvinieta etc)
Cel mai recent răspuns: costy_generalu , utilizator 08:28, 18 Aprilie 2013
Facilitatile de care beneficiaza persoanele cu handicap se regasesc in Legea nr.448/2006, actualizata:

Art. 26. — Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale:
a) scutire de impozit pe veniturile din salarii si indemnizatii de natura salariala;
b) scutire de la plata impozitului pe cladire si teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizatiei de functionare pentru activitati economice si viza anuala a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.

Este important sa dovediti, ca autoturismul a fost adaptat (modificat) nevoilor persoanei cu handicap accentuat si ca este in proprietatea acesteia.

Va sunt de folos si informatiile continute pe link-ul:
www.avocatnet.ro/content/art...
Intrebarea era daca eu ca parinte pot beneficia de vreo scutire pt ca fata avad un handicap locomotor(ankiloza bilaterala de sold) nu poate conduce.Eu am vazut ceva prin legile astea si despre familie si asta as vrea sa stiu. Va multumesc!
Fiica dvs. poate sa ceara o revizuire fata de gradul de handicap pe care-l are acum. Faptul ca timp de 12 ani aceasta a fost incadrata in grad de handicap grav spune multe... Daca fiica dvs. a implinit 18 ani asta nu putea sa insemne pentru comisia de evaluare ca trebuia sa fie incadrata in grad de handicap accentuat.
Da asta am spus si eu dar miau spus ca la adulti sunt alte criterii de incadrare si am facut contestatie si raspunsul a fost ca evaluare e corecta cu toate ca ei nici nu au vazut copilul Va multumesc!
Domnule, am impresia ca nu ati inteles corect ceea ce am postat anterior... Revin si va reamintesc ca acel serviciu de evaluare ar fi trebuit sa ia in considerare acea cerere de revizuire, daca aceasta a existat, si functie de cele constatate sa dispuna solutia corecta in conformitate cu legislatia in vigoare. Problema nu se considera a fi fost rezolvata doar prin vorbe, parerea mea. Altfel, daca v-ati stradui sa parcurgeti dispozitiile Legii nr.448/2006, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, inclusiv actele normative adiacente, veti putea constata ca persoanei indreptatite i se incalca niste drepturi.

Alte discuții în legătură

Scutire taxe pt. persoana cu handicap Cocainaa Cocainaa Sunt pesoana cu handicap gradul II ( grav si accentuat ),avand decizie de incadrare in handicap definitiva ,mentionaz ca sunt operat de 2 ori pe cord ( ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap accentuat axellcom axellcom Buna ziua. O ruda are certificat de handicap accentuat (stoma). Intrebarea este daca este scutit de la taxa auto pentru o masina care o aduce . In lege zice ca ... (vezi toată discuția)
Info donatie iualy07 iualy07 Buna seara ,am un copil minor incadrat cu gradul de handicap grav (leucemie) si as dori sa ii donez autoturismul,pentru a beneficia de reducerea la impozit ... (vezi toată discuția)