Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Veniturile din drepturi de autor sunt considerate venituri din activitati independente si se impoziteaza la sursa conform prevederilor Codului Fiscal. Impozitul retinut la sursa de catre platitorul de venituri este de 10%. Platitorul de venituri nu mai plateste alte contributii. Beneficiarul veniturilor este obligat sa se asigure in conditiile legii. Impozitul final este de 16% si se calculeaza asupra diferentei dintre venitul brut, cota de cheltuieli forfetare si contributiile platite (un adin variante). In acest scop beneficiarul veniturilor depune declaratia de venit, care va fi completata fie in baza registrului de incasari si plati fie in baza informatiilor primite de la platitorul de venituri privind venitul incasat si impozitul retinut. In cazul in care se opteaza pentru sistemul real de evidentiere a cheltuielilor, din venitul brut se vor scadea toate cheltuielile aferente realizarii venitului si care sunt considerate deductibile dpvd fiscal (alta varianta). Observatie: pentru a fi considerat venit din activitati independente trebuie sa se faca dovada ca intre platitorul de venit si beneficiar nu exista o relatie de dependenta, asa cum este definita de Codul fiscal. In caz contrar va fi considerat venit din salarii.
Începând cu data de 1 iulie 2022, sistemele e-Factură și e-Transport devin obligatorii pentru anumiți contribuabili. Cursul practic de implementare e-Factură / e-Transport va cartografia noile sisteme de raportare, fiind gândit ca un instrument de orientare care să ajute participanții să înțeleagă mai bine ce presupune lansarea acestora:
e-Factură: vom discuta subiecte ce detaliază termenele de raportare, obligațiile și opțiunile de raportare în relația B2G și B2B, precum și probleme practice: structura facturii electronice, validare și erori factură, obiecții și corecții factură, stornare, refuz factură, facturi către parteneri externi, declarații fiscale.
e-Transport: care este lista produselor cu risc pe care le vizează sistemul E-Transport, cât e valabil codul UIT, dacă se menționează codul UIT în CMR sau avizul de expediție, ce obligații au șoferii pe traseu, ce vehicule sunt vizate de reglementare, dacă se raportează și bunurile care doar tranzitează România.