avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... declaratie mincinoasa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

declaratie mincinoasa

Am o mare nelamurire. Pe data de 4 decembrie 2012, veneam de la Bucuresti la Bacau iar in localitatea Focsani, la un semafor pentru care se formase coloana de masini, autoturismul din fata mea s-a oprit desi pentru banda de mers inainte pe care eram, semaforul era verde, toti cei din spate au inceput sa claxoneze, iar cel din fata mea a realizat ca oprise gresit, s-a pus in miscare si eu am pornit dupa el, in timp ce am mai aruncat o privire asupra semaforului care mai avea o secunda de verde, cel din fata a mers incet si pana am trecut de intersectie semaforul s-a facut rosu, tirul din spatele meu a vrut sa porneasca in urma noastra dar a vazut in retrovizoare girofarul si a franat brusc. Masina politiei se afla undeva la cateva masini in spate de unde nu puteau sa vada nimic in intersectie si au spus ca am trecut pe rosu impreuna cu cel din fata mea. Le-am dat toate actele pe care mi le-au cerut si am mentionat pe procesul verbal ca am trecut pe culoarea verde, spunandu-i agentului ca voi contesta decizia lui. El a pus mana pe permis si de atunci eu nu l-am mai atins, e posibil sa existe amprenta agentului pe permis. Am contestat si la primele doua termene politia nu s-a prezentat, iar acum inainte de al 3-lea termen, am primit acasa o hartie cu o declaratie scrisa de acel agent dupa 4 luni de la eveniment, in care sustine mincinos ca el era fix in spatele masinii mele si ca eu claxonam, dupa care am pornit pe culoarea rosie si nu am vrut sa prezint permisul de conducere, permis pentu care as fi primit amenda daca nu l-as fi prezentat si pe care el mi l-a restituit impreuna cu o hartie prin care eram obligat sa il depun in 15 zile in orasul Bacau unde locuiesc. Chiar nu vreau sa renunt la dreptul de a conduce si consider ca nu am incalcat cu nimic legea. Daca era in spatele meu, dece nu trimite imaginea sau o dovada a celor intamplate si adauga ei la dosar o declaratie plina de minciuni? Nu stiu cum sa pun problema si ce sa fac... Va rog sa imi dati un sfat.

Cu respect,
Razvan Nastac
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:11, 2 Noiembrie 2013
Daca sustine ca masina politiei era fix in spatele dumneavoastra , puteti cere in instanta sustinerea acestei afirmatii cu probe video.Masinile de la rutiera sunt prevazute cu radar cu inregistrare, pe langa aceasta proba video, daca vor fi in stare sa o aduca , puteti solicita documentele prin care este avizata instalarea aparaturii de inregistrare video pe masina respectiva. fiecare inregistrare facuta de aparatele politiei are codul aparatului cu care s-a facut inregistrarea si aparutl trebuie sa aiba avizele pentru masina respectiva cu nr de inmatriculare etc. Daca nu au probe video , trebuie sa prezinte 2 persoane care au fost prezente la desfasurarea evenimentelor in afara politistilor , persoane care trebuiau sa semneze procesul verbal daca a fost intocmit unul atunci, si la care dumneavoastra trebuia sa scrieti la obiectii ca ati trecut pe culoarea verde. Aveti sanse de castig in instanta
Este depusa la dosar acea hartie scrisa de agentul de politie?
Daca da, cine a solicitat proba respectiva, a fost incuviintata de instanta?
Pentru ca politia nu s-a prezentat la primele doua termene, judecatoarea a solicitat prezentarea de probe. Eu nu am observat atunci ca agentul a scris ca nu am permisul la mine pe procesul verbal, desi eu i-am dat permisul, iar el probabil ca sa evite hartogaria, mi l-a dat inapoi, sigur sunt amprente pe el.
Ce probe a solicitat?
Probe care sa motiveze decizia pe care au luat-o, nu mai stiu cum a formulat catre grefiera...dupa asta la cateva zile am primit in posta declaratia politistului depusa la dosar si inca o hartie prin care spun ei ca contestatia mea e nefondata si roaga sa se judece inclusiv in conditiile art.223 alin.3 din codul de procedura civila, nu stiu ce mai inseamna si asta.
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2013
Razvan2012, utilizator

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - permis suspendat pentru ca am trecut pe rosu acomputers acomputers Buna ziua, Mai jos voi prezenta scrisoarea (nu e in forma finala) ce urmeaza sa o depun la judecatorie pentru contestatie. Subsemnatul XXX, nascut la data ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto halfman halfman Buna ziua, Saptamana trecuta ma aflam in Bacau si intr o intersectie am fortat culoarea galben spre rosu a unui semafor.Spre ghinionul meu,era un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal + permis suspendat peterpant peterpant Buna, Am avut prima intalnire cu Politia Rutiera, mi-a fost suspendat permisul pe 3 luni + amenda contraventionala. Mentionez ca am permisul doar de 3 luni ... (vezi toată discuția)