avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis auto

Buna ziua,

Saptamana trecuta ma aflam in Bacau si intr o intersectie am fortat culoarea galben spre rosu a unui semafor.Spre ghinionul meu,era un echipaj de politie stationat pe sensul opus care zic ei ca m au vazut ca am trecut pe rosu.Mentionez ca masina echipajului era stationata si era cu spatele la semaforul cu pricina.Unul dintre politisti era in masina cand am trecut,deci nu avea cum sa fie martor.Celalalt nu era in masina si sustine ca m-a vazut trecand pe rosu. In sfarsit, au venit dupa mine,m au oprit,actele la control. Eu am sustinut sus si tare ca era galben si ei ca au vazut rosu.
Mi au suspendat permisul o luna si amenda 240 de lei,eu nu am vrut sa semnez PV si am scris la mentiuni ca nu sunt de acord cu ce au scris in PV si ca agentul care m a vazut nu are martor de vreme ce colegul era in masina si cu spatele la mine.De asemenea mentionez ca masina nu era dotata cu niciun mijloc de inregistrare(radar sau altceva).Mentionez ca nu eram singur in masina.

Eu sunt din Brasov si vreau sa depun contestatie la PV si am inteles ca pot trimite contestatia + celelalte acte prin posta la judecatoria Bacau.
Nu imi este clar insa cum se procedeaza cu certificatul de grefa,ca sa mi pot lua permisul inapoi.
Pot face cererea pentru certificat tot prin posta?
Ce sanse de castig as avea la proces?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 15:41, 27 Noiembrie 2010
Celalalt politist nu poate fi martor .
Puteti depune plangere contraventionala la judecatoria Bacau in termen de 15 zile de la primirea procesului verbal . Solicitati prin plangere proba testimoniala , indicand totodata datele de identificare ale martorului pe care il propuneti in probatiune si solicitati totodata ca politia sa faca dovada savarsirii contraventiei .
Trimiteti odata cu plangerea si cerere de eliberare cert grefa, cu taxa timbru si timbru judiciar anexat. dati adresa si cereti comunicarea prin posta. problema va fi insa ca pana nu il aveti nu va veti putea ridica permisul...
Adi Stan a scris:

Trimiteti odata cu plangerea si cerere de eliberare cert grefa, cu taxa timbru si timbru judiciar anexat. dati adresa si cereti comunicarea prin posta. problema va fi insa ca pana nu il aveti nu va veti putea ridica permisul...

La varianta aceasta ma gandeam si eu. Nu trebuie sa trec in cererea pt certificat grefa si numarul de dosar?
Nu, pentru ca nu aveti inca nr de dosar. Treceti seria si nr pr-verbal contestat. In cert de grefa va scriie nr de dosar
In conditiile in care nu puteti opri in siguranta la aparitia culorii galbene, dupa verde, a semaforului aveti dreptul sa patrundeti in intersectie.

Alte discuții în legătură

Anulare pv ShoguNu ShoguNu buna ziua, de curand am reusit sa raman fara permis pe motiv ca am trecut pe rosu...ma deplasam pe Stefan cel Mare de la Piata Victoriei spre Obor, in dreptul ... (vezi toată discuția)
Permisul de conducere geobotosani geobotosani Cu respect! Am si eu o mica problema.Cine cunoaste suceava si este sofer stie de intersectia dintre soseaua BurdujenI cu Uniri in sens giratoriu ,acolo este ... (vezi toată discuția)
Contestare trecere pe rosu, pv gresit gb2010 gb2010 In urma cu cateva zile, joi dimineata am fost oprit pe sos. Colentina de un echipaj de politie care mi-a spus ca am trecut pe rosu la intersectia Str. ... (vezi toată discuția)