avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru somaj acordata studentilor ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru somaj acordata studentilor absolventi, conform art.82/legea 76/2002

Buna ziua ! Fiica mea a absolvit Universitatea de muzica, si a luat licenta in sesiuna ianuarie-februarie(2013) asa cum se specifica si in adevarinta.Va rog sa ne spuneti daca are dreptul la indemnizatie pentru somaj, tinand cont ca nu am stiut ca trebuia in termen de 60 zile depus un dosar la respectiva institutie, pentru a fi luata in evidentele acesteia de persoana in cautarea unui loc de munca.Legea face mentiunea ca aceasta indemnizatie se poate acorda fostilor studenti in termen de 12 luni de la data absolvirii.Daca depunem acum acel dosar, poate beneficia de indemnizatie pentru somaj? Multumim si o zi placuta !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:43, 17 Aprilie 2013
1. Nu se intelege daca a fost la Agentia de Somaj si i s-a refuzat inregistrarea.

2. Cititi si pe:
www.avocatnet.ro/content/for...
Da, a fost la agentia de somaj, si s-a spus ca daca au trecut cele 60 de zile nu mai are dreptul la indemnizatie.Pe adeverinta de absolvire scrie ca a sustinut licenta in perioada ianuarie-februarie 2013, iar legal ar fi sa se considere cele 60 de zile incepand cu luna martie.Va multumesc !
Faceti o sesizare si la ANOFM, intrati pe: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj pentru absolventi medicina Oanamed Oanamed Buna ziua! As dori sa va intreb despre drepturile absolventilor de medicina la somaj. Am aflat ca exista un regim special pentru noi, adica nu avem dreptul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie mãmicã andrucroitoru andrucroitoru Soția mea a terminat anul acesta facultatea (în iulie) dar încă nu și-a dat licența (dar o va da în februarie). 1. Ea este considerată ... (vezi toată discuția)
Studenta insarcinata melindaanab melindaanab Am terminat anul 6 de medicina in iunie 2012 , am examenul de licenta in septembrie 2012 si o sa incep sa lucrez in spital in ianuarie 2013. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)