avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratie impozit retinut la sursa pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratie impozit retinut la sursa pfa

buna ziua,
va rog frumos sa ma ajutati in aceasta noua problema intalnita:
este vorba despre un pfi care din anul 2012 a optat pentru impozit retinut la sursa (probabil printr-o declaratie care sper ca a depus-o dna fosta contabil), din ianuarie pana in august a emis facturile in felul urmator: - pe prima pozitie "prestari servicii 3000 lei"; -pe a doua pozitie: "impozit 16% -480 lei"; total factura 2520 de lei. Din august nu a mai fost cu impozit retinut la sursa, a trecut la vechea impozitare, fara retinere la sursa.

Pana la acest moment aprilie 2013 nu i s-a depus nici o declaratie, ce trebuie sa ii depun si cum sa evidentiez trecerea asta din august? multumesc mult pt ajutor
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:05, 16 Aprilie 2013
Sa va dea o adeverinta in care sa evidentieze clar datele de identificare ale dumneavoastra, tipul de contract pe care l-ati avut incheiat cu ei, venitul brut si ce impozit v-au retinut si platit la stat si alte contributii sociale.
Cand veti depune dumneavoastra declaratia 200, veti anexa si o copie dupa aceasta adeverinta. Administratia financiara va emite o decizie de impunere cu diferenta de impozit de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - modalitate de impozitare ariadna661 ariadna661 Buna seara. Am o intrebare referitoare la sistemul de impozitare pentru PFA. Eu sunt medic si sunt inregistrata cu CIF la Administratia Financiara. Am cerut ... (vezi toată discuția)
Declaratie de venit anoemidalma anoemidalma V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu opinii in legatura cu declaratia de venit la finante. Din martie 2009 colaborez cu o firma de vanzari ... (vezi toată discuția)
Venit expertiza judiciara cosmm cosmm Sunt expert tehnic si am emis o factura catre tribunal pt un raport de expertiza. Mi s-a retinut impozit 10% si comision de 10 % conform OG 2/2000. In ... (vezi toată discuția)